RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Start al proiectului de reabilitare și modernizare a Centrului de Plasament din Zona Vale parte a PIDU

Sala de Seminarii din Primăria Pașcani, a găzduit astăzi conferința de lansare a Proiectului de Reabilitare, Modernizare și Dotare cu Echipamente Specifice a Centrului Social din municipiu.

Evenimentul a fost organizat de către reprezentanții firmei Focus Event din Iași, iar de prezentarea în detaliu a reablitării Centrului de Plasament s-a ocupat managerul de proiect, Mirela Pavel. În deschidere, Vasile Axinte a ținut o scurtă prelegere legată de importanța unui asemenea investiții la Pașcani, dar a atras atenția celor din sală cu o problemă legată de utilizarea unei centrale proprii a centrului. Mai exact, viceprimarul a făcut referire la faptul că tot mai puține investiții folosesc centralele regiilor din orașe, descurajând astfel dezvoltarea acestora. Mai apoi, managerul Mirela Pavel a prezentat detaliile tehnice ale proiectului. Prezentarea activităților Centrului ”Mihail Sadoveanu” a fost făcută de către Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, iar în încheiere directoarea Centrului de Plasament din zona Vale, Maria Iuganu a ținut să mulțumească pentru realizarea acestei investiții. Trebuie știut că acest proiect este cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 ”Sprijinirea dezvoltării durabile ale orașelor-poli urbani de creștere”.
Obiectivul general îl constitue îmbunătățirea infrastructurii serviciilor sociale din Pașcani și ridicarea lor la standarde europene, prin dezvoltarea investițiilor publice în rezolvarea problemelor comunitare în zona de acțiune urbană, până în 2015, creând șanse egale grupurilor dezavantajate. Obiectivul Specific al proiectului este implementarea de intervenții comunitare pentru dezvoltarea serviciilor de plasament în zona de acțiune urbană, prin reabilitarea, modernizarea și dotarea cu echipamente specifice a Centrului de plasament ”Mihail Sadoveanu”, din Pașcani pe parcursul a 33 luni, astfel:

  

-Refuncționalizarea centrului existent și refacerea finisajelor interioare
-Reabilitare structurală a clădirii
-Reabilitarea termică a clădirii și refacerea finisajelor exterioare
-Realizarea sistemului de încălzire interioară, a instalațiilor sanitare și a instalațiilor electrice
-Dotarea cu 393 echipamente specifice a Centrului de plasament
Valoarea totală a contractului este de 2.894.439,92 lei din care valoarea eligibilă este de 2.047.097,25 lei. Valoarea neeligibilă estimată, inclusiv TVA aferent este de 369.470,60 lei iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 483.872,07 lei. Finalizarea lucrărilor se estimează a fi în septembrie 2014.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Drumurile către obiectivele turistice din județul Iași vor fi modernizate

Redacția

Expertiză aprobată pentru continuarea lucrărilor la şcoala din Blăgești

Ema Roman

Autoritățile au scos utilajele și angajații în stradă, în Pașcani și suburbii!

Marius Parteni
Încarcă...