NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Spațiile verzi uscate de secetă: 13 angajați trebuie să întrețină 20.000 mp. 25 tone de apă folosită zilnic

Angajații Primăriei care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi fac eforturi mari pentru a le întreține în această perioadă. Seceta prelungită îi determină să ude zilnic florile din municipiu, dar munca lor este invizibilă. Spațiile verzi, mai ales cele acolo unde soarele bate nonstop, sunt uscate.

Cristi Lorenț, angajatul Primăriei ce răspunde de întreținerea spațiilor, spune că se fac eforturi deosebite să fie udate zilnic toate acest spații, dar din cauza numărului redus de angajați și a timpului de așteptare pentru ca mașina să fie umplută cu apă nu în fiecare zi este posibil acest lucru.

Advertisements

Sunt efectiv 13 angajați la întreținerea Spațiilor Verzi. Noi zilnic consumăm în jur de 25 de tone de apă pentru udatul florilor, dar pierdem foarte mult timp atunci când trebuie să încărcăm mașina. Vom achiziționa o pompă, iar pentru a redeuce costurile cu apa consumată vom încărca din Lacul Peștișorul”, ne-a declarat Cristi Lorenț.

  

Reprezentantul Primăriei a mai spus că în această perioadă florile se confruntă cu așa numita secetă fiziologică. Cele mai afecate zone sunt cu siguranță piața Centrală, altădată mândria fostului primar Grigore Crăciunescu, și rondurile de pe Esplanadă. Cei 13 angajați trebuie să întrețină aproximativ 20.000 metri pătrați de spații verzi.

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Patinoarul se deschide miercuri, 12 decembrie. Aceleași tarife și gratuități

Marius Parteni

Nu sunt restricții de circulație pe drumurile din zona Pașcani, din cauza zăpezii

Redacția

2,3 milioane de lei pentru renovarea Căminului Cultural din Luncă

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site