RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

SpaceX trimite primul echipaj civil în spațiu. Cine sunt persoanele care scriu istorie

SpaceX va efectua o lansare fără precedent din Statele Unite, joi. Compania va lansa o rachetă, populată exclusiv de civili. Trebuie să rămână în spațiu câteva zile, înainte de a se întoarce pe Pământ. Numită Inspirație4, această misiune poate fi urmărită în direct.

SpaceX lansează în această noapte (ora 3:00, ora României) prima misiune cu echipaj alcătuit în întregime din persoane fără pregătire de astronauți.

Un prim echipaj complet civil se pregătește să efectueze un zbor pe orbită la bordul unei capsule Crew Dragon de la SpaceX, firma fondată de Elon Musk.

Un profesor universitar român explică succesul înregistrat de Marea Britanie: Numărul de decese este incomparabil mai mic decât cel din valurile anterioare

  

15 Sep, 20:14 | Știri externe

Un român, venit în Italia pentru a-și trata copilul de leucemie, a fost lăsat fără mașina cu numere românești. „Nici măcar boala gravă a fiului său nu a stârnit compasiunea polițistului”

15 Sep, 19:44 | Știri externe

Boris Johnson își remaniază Guvernul și va numi noi miniștri, după luni întregi de critici și gafe

15 Sep, 19:28 | Știri externe

Echipajul alcătuit din patru persoane va ajunge pe orbită la bordul capsulei Crew Dragon, care va fi propulsată de o rachetă Falcon 9 reutilizabilă, de la Centrul Spațial Kennedy, din Florida.

Deși cei patru membri de la bord au fost antrenați circa cinci luni pentru misiune, niciunul nu are competențe de astronaut. Întreaga operațiune va fi monitorizată și controlată de către inginerii de la sol și de către sistemele de navigare instalate pe rachetă și pe capsulă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 347: Cancelarul german Olaf Scholz anunță că există un „consens” cu preşedintele Volodimir Zelenski pentru ca armele furnizate de Occident să nu fie folosite pentru atacuri asupra teritoriului rus

Redacția

Orașul San Francisco autorizează folosirea roboților ucigași

Redacția

Furtuna Ciaran a UCIS 7 persoane și a rănit alte zeci. Cele mai multe victime s-au înregistrat după prăbuşirea unor copaci din cauza vântului puternic

Redacția
Încarcă...