RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Sorin Olariu propune Consiliului Local adoptarea unei declarații de susținere a unirii Republicii Moldova cu România

 

PMP Pașcani, prin consilierul local Sorin Olariu, a depus proiectul privind propunerea de adoptare a declaraţiei de susţinere a unirii Republicii Moldova cu România şi înfiinţarea unui punct de semnare a declaraţiei, de către cetăţenii Municipiului Pașcani.

  

 

Consiliul Local Pașcani are șansa de a scrie istorie, călcând pe urmele celor aproape 100 de localități din Republica Moldova care au semnat și asumat declarația de susținere a unirii celor două țări.

“100 de ani au trebuit României și Republicii Moldova să înțeleagă că este momentul să redevină o singură țara. 100 de ani ne-au trebuit nouă, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să înțelegem că stă în puterea noastră să cerem reîntregirea țării și că uniți ne putem face auzită vocea”, se arată în proiect.

Cele mai importante argumente pentru  această decizie sunt cele istorice, marcate de lupta pentru reîntregirea spirituală și națională. Suferințele trecutului, lupta până la sânge pentru pământul românesc, trebuie omagiate astăzi. Nu trebuie uitate nici deportările către lagărele sovietice sau pușcăriile din care intelectuali români de seamă, reprezentanți ai bisericii și oștirii, lideri politici și nenumărați luptători pentru libertatea și demnitatea națiunii române, mulți rămași anonimi, nu s-au mai întors.

 

Related posts

Guvernul se reuneşte astăzi pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă

Redacția

Simulare vot: PP DD, PDL și PNL împotriva majorării taxelor și impozitelor. PSD poate lua hotărârea singur!

Răzvan Grecu

Adomniței nu știe cum îl cheamă pe primarul Pașcaniului

Redacția
Încarcă...