NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Sondaj PNL: Pintilie, Pânzaru și Pantazi – favoriții pășcănenilor! 40% este cifra nehotărâților!

Sondajul de opinie realizat de PNL la nivelul municipiului Pașcani în urmă cu o lună de zile arată că lupta electorală pentru fotoliul de primar va fi decisă de pășcănenii care în acest moment nu sunt siguri pe cine ar prefera.

 

Deși datele din sondaj sunt ținute departe de ochii presei sau a pășcănenilor, din rațiuni de strategie electorală, NewsPascani.com a reușit,  pe surse, să afle procentele pe care le au în acest moment favoriții pășcănenilor. Astfel, surpriza este Costică Pânzaru care ar avea 17% în condițiile în care va candida.

  

Pe primul loc în acest sondaj ar fi creditat Marius Pintilie de la PNL cu 19%, iar pe al doilea loc actualul primar Dumitru Pantazi, PSD, cu 18%. Tot în acest sondaj au mai fost introduse și alte personalități locale care în total au obținut 6%. Dintre aceștia, cea mai bună clasare a avut-o Vasile Axinte cu 3%.

Pe baza acestei sondări a opiniei publice s-au făcut și calcule politice de către liderii filialei județene a PNL. De exemplu, Costică Pânzaru ar putea câștiga Primăria fără probleme dacă va candida din partea PSD, iar dacă va candida din partea PNL va câștiga cel mai probabil la limită. Strategii partidului apreciază că directorul Spitalului Municipal Pașcani are șanse și dacă va candida independent, însă doar dacă va avea parte de o bună vizibilitate în rândul cetăţenilor, inclusiv prin mijloacele mass media.  

Și Marius Pintilie are șanse reale în acest moment să ajungă primar, însă doar în condițiile în care în competiție nu se va înscrie Costică Pânzaru, iar acesta va reuși să mobilizeze atât electoratul PNL cât și pe cei care de regulă nu participă la alegeri.

Un alt calcul făcut de cei care au interpretat datele din sondaj este acela că în varianta în care Vasile Axinte va candida de la PSD, procentele lui Dumitru Pantazi, care pe suburbia Lunca sunt de 100%, se vor transfera către acesta.

Dacă Marius Pintilie a refuzat să comenteze datele din acest sondaj, directorul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani a declarat că în acest moment nu are nicio intenție să candideze.„Eu nu am în acest moment nicio intenție să candidez. Eu am un proiect de management pe care așa cum le-am promis colegilor mei de la Spital, vreau să-l duc până la capăt. De profesie sunt medic, și-mi fac , zic eu, meseria destul de bine. Sigur avem și eșecuri și-n acest moment nu mă interesează candidatura la Primărie. Nu știu cine m-a pus în sondaj și de ce, este treaba lor. În momentul ăsta nu mă interesează candidatura la Primărie nici din partea PSD-ului, nici a PNL-ului și nici ca independent”, a precizat Cotică Pânzaru, directorul Spitalului municipal de Urgență Pașcani.

Primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul Vasile Axinte nu au putut fi contactați pentru a comenta rezultatele acestui sondaj. Menționăm că, NewsPascani.com nu a reușit să afle câți respondenți au fost în sondaj, care a fost marja de eroare și ce societate a realizat această măsurătoare, astfel că aceste informații nu pot fi considerate ca fiind de încredere.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Comunicat de presă senator Constantinescu: Construirea unui bloc ANL în Scobinți. Situația stocurilor și problema alimentelor de bază

Redacția

Senatorul Constantinescu prezent la Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană (CCIE) dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova (FOTO)

Redacția

Deputatul Axinte (PSD), Cristian Rățoi (PRO România) și USR Pașcani după votul de ieri, pentru alegerea președintelui!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site