RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Somnul ar putea fi secretul care ne ferește de cea mai frecventă formă de demență

Somnul profund ar putea fi esențial pentru a preveni declinul lent al sănătății creierului care ar putea duce într-o zi la boala Alzheimer, cea mai frecventă formă de demență.

În studiul realizat în 2023 pe 62 de adulți în vârstă, sănătoși din punct de vedere cognitiv, cercetătorii de la Universitatea Berkeley din California (UC), Universitatea Stanford și UC Irvine din SUA au constatat că persoanele cu modificări ale creierului asociate cu boala Alzheimer au performat mai bine la testele de memorie pe măsură ce au dormit mai profund.

Acest lucru s-a întâmplat indiferent de educație și de activitatea fizică, doi factori care, împreună cu legăturile sociale, contribuie la rezistența cognitivă la vârste înaintate.

Cei care prezentau modificări similare legate de Alzheimer și care nu dormeau atât de mult nu s-au descurcat la fel de bine la aceleași teste.

  

Luate împreună, rezultatele, care au fost publicate în luna mai a anului trecut, sugerează că o cantitate generoasă de somn odihnitor ar putea contribui la susținerea declinului memoriei care se instalează pe măsură ce demența începe să se instaleze.

„Gândiți-vă la somnul profund aproape ca la o plută de salvare care menține memoria pe linia de plutire,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia, părăsită de aliați, renunță la votarea unei rezoluții privind Ucraina în Consiliul de Securitate

Redacția

EXCLUSIV Un lider al mișcării rebele ruse vorbește, din exil, despre „cea mai mare lovitură din Rusia ultimilor 100 de ani”. ​Ilia Ponomarev: „Punctul final va fi stabilit la Moscova”

Redacția

Ludovic Orban: Sunt convins că la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, PNRR al României va fi aprobat

Redacția
Încarcă...