RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Soluții diferite date de Tribunalul Iași pe tema datoriilor ApaVital către Prest Serv Apa (DOC)

Decizii contradictorii ale Tribunalului Iași pe tema datoriilor ApaVital către Prest Serv Apa. Două instanțe de judecată au emis hotărâri judecătorești care se bat cap în cap, cu privire la o hotărâre de Consiliu Local care reglementa modalitatea prin care operatorul regional trebuia să achite contravaloarea epurării apei menajere fostului operator local de apă și canalizare.

 

 

  

 

Este vorba despre procese deschise de ApaVital, respectiv ARSACIS, împotriva Consiliului Local al municipiului Pașcani prin care se cerea anularea HCL nr. 6/2016, în care la aliniatul 1 s-a stabilit că operatorul regional de apă și canalizare va plăti către Prest Serv Apa contravaloarea epurării apelor uzate deversate în stația de epurare.

În joc este o sumă uriașă: peste 5.000.000 de lei, iar ApaVital susține că suma respectivă este de doar 1,6 milioane de lei bani pe care i-a și achitat.

Revenind la judecători, aceștia au demonstrat încă o dată cât de relativă este legea. Dacă prima instanță stabilea în luna ianuarie a acestui an că Consiliul Local avea dreptul de emite o astfel de hotărâre prin care să stabilească cum să fie calculată suma datorată de ApaVital către Prest Serv Apa, a doua instanță, a decis, în luna mai, contrariul: și anume că aleșii locali nu au dreptul să hotărască astfel de lucruri.

Deciziile nu sunt definitive, însă se naște întrebarea de ce juriștii Primăriei nu au depus la dosarul celui de-al doilea proces, hotărârea favorabilă din primul, pentru a invoca puterea lucrului judecat, ceea ce ar fi dus la suspendarea celui de-al doilea dosar până la soluționarea definitivă a primului sau de ce nu au solicitat conexarea celor două dosare.

Vezi hotarare apavital ianuarie 2017

Vezi hotarare arsacis mai 2017

Related posts

Tânăr înarmat cu un cuțit imobilizat de polițiștii locali

Marius Parteni

Tânăr găsit mort într-un șanț, fără urme de violență. Purta pijamale

Redacția

Judecatorii au sters aproape patru ani de inchisoare din cazierul unui violator

Redacția
Încarcă...