RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Soluție:Terenuri pentru tineri, echipe de seniori și juniori, decât bani aruncați pe echipa de fotbal fără performanțe

 Lipsa rezultatelor echipei de fotbal CSM Pașcani și sumele de bani cheltuite pentru menținerea echipei în Liga a 3 a, fost comentată de liberali în cadrul conferinței de presă de ieri. Marius Pintilie, consilier local, a susținut că banii alocați fotbalului ar trebui împărțiți spre alte discipline sportive cu rezultate, dar și pentru amenajarea unor terenuri de sport.

 

  

Am avut o poziție puțin diferită la ce ar trebui să facă CSM Pașcani, ce sport ar trebui să facă, mai ales în secția de fotbal, încă de acum 6 ani. Din punctul meu de vedere scopul echipei de fotbal nu este să se mențină în Liga a 3- a, sau să-și dorească pe bani publici să meargă în Liga a 2-a. Scopul secției de fotbal de la CSM este ca să ofere tot mai mulți pășcăneni să beneficieze de acest sport. Aș vrea acolo să fie cât mai multe echipe de juniori, de adulți, care practică fotbalul. Resursele care merg doar pentru echipa din Liga a 3-a, eu le-aș fi împărțit altfel. O echipă de 25 de oameni care beneficiază de 60-70% din resursele CSM-ului, aș fi făcut 10 echipe de fotbal, de categorii diferite, care să practice sportul. Interesul meu, ca și consilier local, este când un cetățean plătește taxele către Primărie, iar administrația să întoarcă cumva acele taxe, un serviciu înapoi”, a spus Marius Pintilie.

În opinia liderului liberal, trebuie create oportunități pentru ca tinerii să fie atrași să facă sport.

”Interesul nostru este ca tinerii care stau în fața blocului și nu au unde să joace fotbal, să meargă la stadion. Cei care stau astăzi pe tablete, telefoane, să vină la stadion să joace fotbal. Pentru mine CSM ul faptul că nu o să mai aibă echipă în liga a 3-a, nu este o problemă. Mi-aș dori acolo să văd că acea dotare tehnică pe care o are CSM, să fie exploatată la maxim, de către diferite categorii de pășcăneni. Este o viziune complet diferită de ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani la CSM, mi-am asumat faptul că mulți nu au fost de acord cu mine, cu această viziune și m-au blamat”, a mai precizat Pintilie.

Din bugetul public merg anual către echipa de fotbal peste 700.000 lei. Din această sumă, se achită salariile angajaților și sunt susținute activitățile secțiilor sportive. Deși cei mai mulți bani merg către echipa de fotbal, rezultatele nu sunt pe măsură. CSM Pașcani este retrogradată în Liga a 4 -a.

 

Related posts

SC ECO SALUBRITATE angajează persoană pentru postul de control financiar de gestiune

Ema Roman

Efectele furtunii de 15 minute :Copac doborât peste un balcon din zona deal, canalizări care nu fac față ploilor abundente

Marius Parteni

Iluminat public modernizat la Targu Frumos. Finanțare integrală de la AFM

Redacția
Încarcă...