NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Șoferul decedat în accidentul de la Bălțați era șeful unei farmacii din Pașcani. IPJ menține poziția exprimată în comunicatul de presă

Neclarități asupra modului în care s-a produs accidentul rutier de pe raza localității Bălțați, de lângă Târgu Frumos. Pe rețelele de socializare și chiar la articolele care au prezentat informații legate de acesta au fost postate mesaje prin care mulți își manifestau supărarea legat de faptul că evenimentul rutier l-ar avea ca principal vinovat pe șoferul din Pașcani.

În urma acestui tragic eveniment o fetiță de patru ani și-a pierdut viața, la fel și un bărbat de 34 de ani. Acesta din urmă, Sorin Băluță din Podu Iloaiei, era șeful unei farmacii din municipiul nostru. La spital a ajuns cealaltă fiică a șoferului din Pașcani și soția sa.   

Dat fiind opiniile celor care consideră că șoferul considerat vinovat nu este răspunzător de producerea evenimentului, iar mediatizarea cazului ar fi dus la judecata nedreaptă a lui,  prezentăm mai jos comunicatul de presă remis redacțiilor de către IPJ Iași, în decursul zilei de 11 ianuarie.”La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei  ora 21:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tg. Frumos au fost sesizaţi prin 112 , despre faptul că pe DE 583, în afara localităţii Bălţaţi a avut loc un eveniment rutier, soldat cu victime omeneşti.

  

Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat că,  un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Paşcani  ar fi condus un autoturism pe DE 583, în afara localităţii Bălţaţi, din direcţia Iaşi către Târgu Frumos, ar fi pierdut controlul maşinii, ar fi pătruns pe sensul opus, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism condus de un bărbat, de 34 de ani, din oraşul Podu Iloaiei.

În urma accidentului a rezultat decesul unuia dintre conducătorii auto, a unei minore de 4 ani şi rănirea altor trei persoane. Celălalt conducător auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero şi i-a fost recoltată o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 192 alin. 1 şi art. 196 alin 2,3,4 Cod Penal, pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier şi luării măsurilor legale”, se arată în comunicatul oficial.

Presa județeană a relatat astăzi că polițiștii din Târgu Frumos au solicitat o expertiză pentru a afla cu certitudine care dintre șoferi a intrat pe sensul opus de mers. Am încercat astăzi să aflăm de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași cum comentează această posibilitate, dar am aflat că în cazul accidentelor soldate cu vieți omenești astfel de expertize se realizează obligatoriu.   

Cât îl privește pe șoferul decedat, acesta va fi înmormântat duminică, 14 ianuarie, în localitatea Budăi.

Advertisements

Related posts

Bărbat din Moțca băgat după gratii pentru infracțiuni la regimul rutier

Redacția

Conducea un autoturism radiat şi fără să aibă permis de conducere

Ema Roman

Val de agresiuni în acest weekend la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. O femeie a fost tăiată cu un cuțit de către soț

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site