RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Şofer cu 3‰ în sânge, urmărit jumătate de oraş până să fie oprit din goana ce putea fi criminală

Cu o alcoolemie de 3‰ în sânge, un şofer era să acroşeze o femeie chiar pe trecerea de pietoni. A trebuit urmărit prin jumătate de oraş până să poată fi oprit. Totuşi, magistraţii Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă.

Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de 26 martie. Aflat în zona Metalurgiei, şoferul unui Renault a sesizat faptul că şoferul unei autoutilitare Isuzu albe conduce haotic, fără a respecta vreo regulă de circulaţie. De pe pod, acesta virase brusc stânga, fiind cât pe ce să lovească o femeie aflată pe trecerea de pietoni. L-a urmărit până în zona magazinelor, unde autoutilitara condusă de Eugen Drăguşin a oprit. Şoferul Renault-ului s-a îndreptat spre Drăguşin, pentru a-i atrage atenţia că din remorcă i-au căzut nişte sticle pe drum. A observat că nu avea cu cine să discute, întrucât Drăguşin se exprima cu greutate şi emana halenă alcoolică. Martorul i-a spus lui Drăguşin că e beat şi i-a cerut să rămână pe loc, până la sosirea poliţiei. Răspunsul a fost un potop de înjurături, după care Drăguşin s-a urcat înapoi la volan şi a demarat. Martorul s-a lansat în urmărire, sunând totodată la 112, pentru a anunţa poliţia. Autoutilitara a mers pe Splai Bahlui până în Tudor Vladimirescu, apoi a virat dreapta, trecând pe culoarea roşie a celor două semafoare din faţa Iulius Mall. De aici, şi-a urmat drumul spre Bucşinescu, a urcat pe Elena Doamna, a trecut de Palatul de Justiţie, fiind oprit de o patrulă a poliţiei abia la intersecţia dintre Independenţei şi Sărărie. Conform buletinului de analiză emis de IML, Drăguşin avea la ora 11.15 o alcoolemie de 3,01‰ în sânge.

Magistraţii Judecătoriei au fost însă blânzi când au analizat dosarul. Deşi incidentul a avut loc în cursul dimineţii, ei au reţinut că fapta ar fi avut loc „în timpul nopţii”. În aprecierea lor, faptul că Drăguşin este căsătorit şi are ocupaţia de manipulant marfă ar fi „de natură a atenua gravitatea împrejurării comiterii faptei”. „Instanţa notează că inculpatul nu s-a sustras de la urmărirea penală sau de la judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii sale la răspundere penală, ci, dimpotrivă, a avut o atitudine cooperantă, atât în cursul urmăririi penale, cât şi în faza de judecată”, au mai notat magistraţii. Faptul că inculpatul se afla la prima abatere a fost un alt factor luat în calcul de judecători, care au decis să-l condamne la 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Totodată, lui Drăguşin i-a fost interzis dreptul de a conduce autovehicule timp de 2 ani. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi încă atacată cu apel. 

sursa ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Tânără dintr-un Centru de Plasament din Pașcani căutată de poliție

Oana Cordoneanu

Un bărbat urmărit a fost depistat de polițiștii din Târgu Frumos și introdus în penitenciar

Redacția

Biciclist acroșat de o mașină în apropiere de Poliția Municipală Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...