NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Copil de 14 ani, prins de poliţişti conducând un autoturism pe un drum naţional, cu tatăl său pe locul din dreapta

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală după ce un copil de 14 ani a fost prins conducând un autoturism pe un drum naţional, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti au oprit pentru control pe DN 24 C un autoturism condus de un minor de 14 ani din comuna Mitoc, iar în maşină, în dreapta sa, se afla tatăl acestuia.

„În autoturism, în calitate de pasager se afla şi proprietarul acestuia, un bărbat de 38 de ani din aceeaşi localitate, care a declarat că i-a încredinţat autoturismul minorului, deşi avea cunoştinţă că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, a afirmat Nenişcu, citat de Agerpres.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv nu deţine asigurare obligatorie, motiv pentru care faţă de proprietar s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 132/2017, iar ca măsură complementară au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare.

  

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi încredinţarea unui autovehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ.

digi24

Advertisements

Related posts

Cea mai frumoasă infractoare din Iaşi tremură din nou! Judecătorii trebuie să anuleze tot!

Redacția

Păşcăneni sancţionaţi pentru injurii şi consum de băuturi alcoolice în public

Ema Roman

Bărbatul din Gâștești care și-a omorât mama a fost arestat

Redacția
Încarcă...