RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Societatea Remar Pașcani listată la Bursă

Clasată constant în ultimii patru ani pe prima poziţie în Topul Naţional al Firmelor, în domeniul industrie, compania Antibiotice SA este cel mai important agent economic ieşean listat la Bursa de Valori Bucureşti.

Cu un preţ de 0,4580 de lei pe acţiune, în ultima perioadă societatea a fost şi una dintre cele mai tranzacţionate pe piaţa principală, în ultimul an în contul acesteia fiind realizate nu mai puţin de 5.124 de tranzacţii cu un volum de 21,2 de acţiuni în valoare de 8,5 milioane de lei.
Producătorul local de tuburi, ţevi, profile tubulare şi accesorii pentru acestea, din oţel, ArcelorMittal Tubular Products (fostul TEPRO) este o altă companie de prestigiu listată pe BVB. Utimul preţ cu care acţiunile acesteia au fost tranzacţionate este de 0,64 de lei pe unitate, iar în ultimul an au fost realizate 51 de tranzacţii cu peste 7.000 de acţiuni în valoare de 2,4 milioane de lei.
O altă companie ale cărei acţiuni se bucură de succes pe piaţa BVB este Ceramica SA Iaşi. Compania specializată în fabricarea cărămizilor, ţiglelor şi a altor produse pentru construcţii din argilă arsă a înregistrat 489 de tranzacţii în ultimele 52 de săptămâni, cu un volum de 6,88 de milioane de unităţi în valoare de 4,7 milioane de lei. În prezent, preţul unei acţiuni la Ceramica este de 0,52 de lei.

  

Listarea la BVB, sursă de finanţare

Printre companiile ieşene listate la Bursă se numără şi Fortus SA. Ultima dată acţiuni ale companiei au fost tranzacţionate în luna august, 2011, la un preţ de 0,05 lei pe unitate. În prezent, agentul economic este suspendat de pe piaţă din luna ianuarie a acestui an, până la clarificarea situaţiei privind falimentul societăţii.
Fie că sunt companii de succes, fie că se află în faliment sau în procedura de reorganizare judiciară, societăţi precum Avicola SA, Construcţii Feroviare Moldova SA, Construcţii Hidrotehnice, Habitat Proiect, Iaşitex, Moldomobila SA, Remar Paşcani sau Siraj Impex fac parte din cele 31 de entităţi listate în continuare la Bursa de Valori. Listarea pe pieţele de tranzacţionare reprezintă pentru acestea nu doar un sprijin în atragerea de capital, ci şi un important aport de imagine. Astfel, se diversifică sursele de finanţare prin emisiunea de acţiuni şi obligaţiuni, firma creşte ca vizibilitate din perspectiva partenerilor de afaceri, iar angajaţii pot fi chiar stimulaţi prin programele de distribuire de acţiuni.

Advertisements
Advertisements

sursa evenimentul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cea mai slabă producţie de miere din ultimii 30 de ani. Schimbările climatice afectează producerea nectarului

Redacția

Guvernul pune bir pe ajutorul de înmormântare

Redacția

Măsurile de austeritate provoacă îngrijorare în mediul de afaceri

Redacția
Încarcă...