RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Societatea civilă propune: Mai mulţi bani pentru bursele elevilor din unitățile de învățământ din Pașcani

Administraţia locală trebuie să investească mai mulţi bani în bursele dedicate elevilor merituoşi, sau cu o situaţie materială precară. Aceasta este părerea unui păşcănean, pe care a exprimat-o în cadrul dezbaterii publice organizate de Primărie, pe subiectul listei de investiţii pentru anul 2016.

Romel Vîntur, un reprezentant al societății civile, este cel care i-a spus edilului local că ar fi bine să ia în calcul această idee, ce vine în ajutorul tinerilor cu rezultate bune la învăţătură.

  

Omul a venit cu propunerea ca suplimentarea bugetului dedicat burselor, să se facă de la capitolul Culte, care “se descurcă şi singure”, considerând astfel că şcoala este mult mai importantă. “Din punctul meu de vedere, elevii sunt mai importanţi decât cultele. Ele se descurcă  şi singure. Mai luaţi de acolo 100.000 de lei şi puneţi la burse sau la premii pentru elevi. Să-i stimulaţi pe acei elevi. La biserică mă duc sau nu mă duc, dar la şcoală e altceva”, a declarat Romel Vântur.

Proiectul de hotărâre privind bursele sociale, de merit şi de studiu, se va afla pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, programată vinerea aceasta. Conform celor scrise în raport, suma alocată pentru perioada ianuarie – iunie 2016 este de 107.580 lei, bani ce provin din bugetul local.   

“Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această lună se află un  proiect de hotărâre legat de bursele ce se acordă în acest trimestru, adică perioada ianuarie – iunie 2016. Conform celor scrise în raport, au fost identificate un număr de 205 burse sociale (50 lei/lună X 6 luni = 61.500 lei) şi 128 burse de merit şi de studiu (60lei/lună X 6 luni = 46.080 lei), suma acestora fiind de 107.580 lei, alocaţi din bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Paşcani, aferent anului 2016, pentru perioada ianuarie – iunie 2016″, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani, Cristian Menegon.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sute de elevi la concursul de matematică „Speranțe olimpice ”. Vezi rezultatele!

Irina Gherasim

CP: „ Ziua Școlii” la Colegiul Tehnic CF Unirea

Redacția

Nelu Tataru: Nu ne grabim cu o decizie legata de scoli. In Franta, primele semne dupa redeschidere nu sunt incurajatoare

Redacția
Încarcă...