RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Soarta profesorului de la Colegiul “Sadoveanu” se va hotărâ în câteva zile

Şefii din educaţia ieşeană cer urgentarea anchetei în legătură cu Petrică Angheluş, profesorul acuzat de limbaj necorespunzător în clasă şi cerere de foloase necuvenite.

Raportul anchetei cu privire la profesorul de educaţie fizică, diriginte la o clasă a IX-a, de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” Paşcani va fi făcut public în această săptămână.

 „Am cerut să se deruleze ancheta de la Paşcani cu maximă responsabilitate şi celeritate, nu are rost să tergiversăm prea mult. Vrem să vedem dacă celelalte declaraţii ale elevilor susţin declaraţia care a determinat punctul de plecare în anchetă. Există comisia de anchetă a şcolii care lucrează, există comisia de monitorizare formată din trei inspectori şi am solicitat de la nivel de conducere să primim, într-o zi, două, această decizie”, a spus Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.

  

 Petrică Angheluş a fost înregistrat ţipând la elevi şi jignindu-i, în mod repetat. În plus, acesta este acuzat de părinţi că pretinde sume de bani pentru diverse activităţi la clasă, dar şi pentru a motiva zile de absenţe.

 „Sigur că trebuie să descurajăm orice fel de practici de acest gen dar, în acelaşi timp, nici nu suntem adepţii generalizărilor. Nu putem umbri întreaga activitate a cadrelor didactice, a şcolilor, pornind de la cazuri izolate. Acestea trebuie sancţionate, dar trebuie văzut în ce măsură o declaraţie este adevărată, dacă se susţine, dacă este un fenomen general”, a punctat şefa ISJ. 

sursa Evenimentul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Programul zilei de 14 septembrie la Liceul ”Miron Costin” Pașcani

Redacția

Premii ale elevilor mironiști obținute în cadrul unui concurs de muzică

Redacția

Un elev de la Școala Gimnazială Topile s-a lovit la cap în curtea școlii, după ce a căzut pe gheață. A fost transportat la Spitalul Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...