RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Siegfried Mureșan: PPE cere cele mai multe fonduri europene pentru fermieri

Deputatul european a anunțat că a fost adoptat, în cadrul Adunării Politice a Partidului Popular European, o rezoluție, coordonată de acesta ca vicepreședinte al PPE, pentru sprijinirea agriculturilor din România și din Europa.

Siegfried Mureșan, eurodeputat PNL FOTO: Facebook

Siegfried Mureșan, eurodeputat PNL FOTO: Facebook

„În primul rând, susținem creșterea alocărilor financiare pentru agricultură în viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) a Uniunii Europene. Fermierii din România și din toate țările UE au fost puternic afectați de inflație, de pandemia de COVID-19, dar și de consecințele războiului din Ucraina. Pentru mulți fermieri, costurile au crescut mai mult decât veniturile în ultima perioadă și misiunea lor de a garanta siguranța alimentară pe continent a devenit din ce în ce mai grea. Vrem să avem suficiente resurse pentru a sprijini fermierii, pentru a garanta în continuare o hrană de calitate și la prețuri accesibile în țările noastre, dar și pentru a atinge noile obiective privind protejarea mediului”, a anunțat Siegfried Mureșan.

  

Eurodeputatul a precizat că PPE dorește să asigure în următoarea perioadă nu vor fi luate măsuri care să crească și mai multe povara de pe urmele fermierilor. 

Din acest motiv PPE respinge țintele propuse de Comisia Europeană privind reducerea pesticidelor în producția agricolă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nagorno-Karabah: Armenia și Azerbaidjanul convin „să nu recurgă la forță”

Redacția

Departamentul de Stat: Americanii nu trebuie să ia în calcul evacuări organizate de guvern. În prezent există zboruri comerciale care pot permite plecările din Ucraina

Redacția

După lungi așteptări, Netanyahu este invitat de Biden la Washington, anunță biroul premierului israelian

Redacția
Încarcă...