RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

SFATURI PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINȚĂ

Nu mai avem mult timp şi vine Paștele, urmat mai apoi de minivacanța de 1 Mai. Foarte mulţi dintre noi vom pleca pentru câteva zile fie la rude, fie în diverse staţiuni, în ţară sau în străinătate pentru a ne deconecta sau pentru a vizita persoane dragi.

 

Trebuie să acordăm, înainte de a pleca în călătorie, o importanţă deosebită asigurării locuinţei pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când ne întoarcem acasă.

  

Spărgătorii de apartamente nu au vacanţă şi vor profita din plin atunci când ştiu că sunteţi plecat de la domiciliu şi nu v-aţi luat minime măsuri de protecţie a locuinţei.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima spărgătorilor de locuinţe şi pentru protecţia casei  dumneavoastrăatunci când sunteţi plecat în vacanţă, Poliţia vă recomandă:

Advertisements

– în cazul absenţelor de la domiciliu, discutaţi acest lucru cu persoanele de mare încredere. Rugaţi vecinii apropiaţi să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră;

 

–  faceţi încărcarea bagajelor în autoturism cu multă discreţie;

–  nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se certifice absenţa dumneavoastră;

Advertisements

 

–  o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiţi atunci când părăsiţi locuinţa.

Stabiliţi cu vecinii să sesizeze poliţia imediat la numărul de urgenţă 112 ori de câte ori observă  persoanesuspecte în apropierea locuinţei dumneavoastră.

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Microbuzele scolare vor fi verificate de politistii rutieri

Redacția

Doi bărbaţi din Iaşi, arestaţi după ce au drogat şi au obligat două tinere să se prostitueze

Redacția

Tinerii pășcăneni care au tâlhărit o studentă în scara unui bloc din Iași, au fost trimiși în judecată (VIDEO)

Redacția
Încarcă...