RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

“Sfatul Bătrânilor” din comuna Heleșteni rămâne o tradiție respectată! Ce răspuns a primit primarul când a întrebat dacă e bine să mai candideze!

Sfatul bătrânilor din comuna Heleșteni, s-a întrunit astăzi în prima ședință aferentă anului 2016. Pe ordinea de zi s-au regăsit o serie de problem ale comunei, precum și raportul administrației locale pentru 2015, dar și identificarea problemelor cetățenilor și găsirea soluțiilor pentru rezolvarea lor. 

 Aproximativ 15 vârstnici din Heleșteni, au asistat astăzi la şedinţa de bilanţ care are loc de două ori pe an și au ridicat problemele pe care ei le-au descoperit fiecare în satul de unde provine. Primarul Constantin Hâra consideră că vârstnicii au un rol foarte important în ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţii și tocmai de asta păstrează această tradiție.

Ședința a debutat cu raportul activității pe 2015 al Primăriei și cu ce investiții au fost realizate în comună. Ulterior, rând pe rând, bătrânii au luat cuvântul și au făcut cereri verbal, solicitând asfaltarea unor anumite sectoare, iluminat stradal în alte zone, realizarea unei stații de autobuz, iar un altul a solicitat construirea unui bazin de apă pentru nevoile sătenilor. Acesta a amintit despre sursa de apă din Budăi, care ar fi greu de beneficiat de ea pe timp de secetă, dar și de o rezervă de apă din Boscoteni.

  

“Noi am discutat și dumneavoastră mi-ați spus că de la apa asta,  de jos,  ați trimis mostre la Iași și că este foarte bună, dar strategic, ferească Dumnezeu de niște ani de secetă. Oare nu ar fi posibil să prindeți în buget un bazin de apă care să fie ținut închis pentru nevoile noastre?”, a întrebat un cetățean.

Advertisements

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Deopotrivă, curiozitatea edilului a fost dacă mai este dorit să candideze în funcția de primar pentru un nou mandat. Primarul Constantin Hâra i-a întrebat pe oameni dacă mai poate candida pentru scaunul primarului, iar vârstnicii au fost toți de acord să o facă.

“Vă întreb așa: mai depun candidatura? nu o mai depun?”, a întrebat Constantin Hâra.

Cu acest prilej, bătrânii satului l-au girat pe primarul Constantin Hâra pentru un nou mandat.

“Dă-ne mata un alt om care să fie bun de primar, din orice comună. Știți, mai e o problemă. Dacă dumneavoastră nu ne vreți, noi vă vrem”, i-a declarat un localnic

Advertisements

De menționat este faptul că în urmă cu sute de ani, comunităţile locale apelau la înţelepciunea bătrânilor pentru rezolvarea unor probleme. Anii au trecut, societatea a evoluat, bătrânii au fost uitaţi, dar nu şi în comuna Heleșteni.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bărbat din Moțca prins după ce a furat bani din casa unui bătrân

Redacția

Casă distrusă într-un incendiu la Heci

Oana Cordoneanu

Copiii de la Centrul de Zi Hărmăneasa-Heleșteni participă la ”Sărbătoarea Mărţişorului”

Oana Cordoneanu
Încarcă...