NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Senatorul Sorin Lazăr îngrijorat de numărul mare de minori care se droghează

Senatorul PSD, Sorin Lazăr a adresat zilele trecute o întrebare și o interpelare pe două subiecte importante.

Întrebarea s-a adresat către directorului Agenției Naționale Antidrog, Sorin Oprea, prin care i-a solictat un răspuns în ceea ce privește strategia agenției în rezolvarea problemei numărului mare de minori care beau alcool și se droghează.

”Cel mai recent studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că peste trei sferturi din adolescenţii români de 17 ani beau alcool, fumează şi se droghează. De asemenea tot mai mulţi copii ajung să ia contact cu aceste vicii de la vârste fragede, de 13 sau chiar 11-12 ani. În acest sens, vă rog să îmi comunicați care este strategia Agentiei cu privire la rezolvarea problemelor cuprinse în raport”, a declarat senatorul PSD, Sorin Lazăr

  

Interpelarea a fost adresată Ministrului Transporturilor, Dan Șova tema acesteia fiind: ”România ocupă unul din ultimele locuri în privinţa situaţiei generale din transporturi”.

În acest sens, el a transmis că România are cea mai mare cotă de piață la transportul feroviar de marfă, dar infrastructura este în stare proastă.

”În Uniunea Europeană, România ocupă unul dintre ultimele locuri în privinţa situaţiei generale din transporturi, potrivit unui clasament publicat joi,10 aprilie, de Comisia Europeană. Ţara noastră are cea mai mare cotă de piaţă la transportul feroviar de marfă, dar infrastructura căii ferate este în stare proastă.  De asemenea, numărul de decese din cauza accidentelor rutiere, raportat la un milion de locuitori, este cel mai mare din Uniune. Clasamentul ia în considerare performanţa statelor membre în 22 de categorii, între care infrastructura, impactul asupra mediului, transpunerea legislaţiei europene şi siguranţa, la toate tipurile de transporturi. În acest sens, vă rog să îmi comunicați care sunt motivele care au determinat poziționarea statului român în topurile inferioare europene din acest punct de vedere și  care sunt măsurile pe care le veți adopta în vederea rezolvării acestor probleme”, se arată în interpelarea senatorului PSD, Sorin Lazăr.

 

 

 

Advertisements

Related posts

Conferință de presă lansare Forța Civică la Pașcani

Redacția

Prima ședință de Guvern, astăzi, după decizia ALDE de a ieși de la guvernare. Trei din cei patru miniștri ALDE vor demisiona după ședință

Redacția

HARTA dosarelor penale ale edililor din ţară. Printre ei şi primarul Dumitru Pantazi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site