NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie. Ludovic Orban, de acord cu propunerea liderului PMP

Alegerile locale ar putea fi organizate pe 27 septembrie, iar cele parlamentare în primul week-end din decembrie. Sunt datele pe care le-a avansat preşedintele PMP, Eugen Tomac, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o joi cu Ludovic Orban. Surse politice au declarat pentru România TV că premierul a fost de acord cu datele avansate de liderul PMP.

Liderul PMP, Eugen Tomac, s-a întâlnit joi cu premierul Ludovic Orban. Discuţiile au avut ca temă principală organizarea alegerilor. 

Eugen Tomac a propus ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar alegerile parlamentare în primul week-end din decembrie. În urma discuţiei, premierul a fost de acord cu datele avansate de liderul PMP, au precizat surse politice pentru România TV.

Acest lucru nu este, însă, de ajuns. Trebuie adoptat un proiect de lege în Parlament prin care să fie prelungire mandatele aleşilor locali.

Advertisements
  

În schimb, cei din PSD ar vrea să aibă loc mai repede, la începutul lunii septembrie.

Curtea Constituțională (CCR) a respins miercuri legea PSD care stipula că Parlamentul stabileşte data alegerilor locale, nu Guvernul, cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. De asemenea, CCR a decis, cu majoritate de voturi, că ordonanța de urgență prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali este neconstituțională. Curtea susţine că mandatele primarilor pot fi prelungite doar prin lege.

Advertisements

CCR a explicat într-un comunicat de presă deciziile prin care a declarat neconstituţionale atât legea promovată de PSD, privind prelungirea mandatelor aleşilor locali, cât şi ordonanţa de urgenţă a Guvernului cu acelaşi obiect. 

ZIARUL DE IASI

Advertisements
Advertisements

Related posts

PNL Pașcani, declarații după rezultatul înregistrat.”Mulțumim celor care ne-au votat, mulțumim celor care au ieșit la vot!” (VIDEO)

Marius Parteni

FSE-INSTRUMENTE DE DEZVOLTARE REGIONALĂ-ROMÂNIA STARTUP-UP ȘI DIASPORA STARTUP (VIDEO)

Ema Roman

Senatoarea Scântei: În 2016 a câştigat 1 euro/minut, chiar şi când a dormit!

Redacția
Încarcă...