RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Şefa promoţiei 2016 de la Colegiul “Sadoveanu”: 10 pe linie din clasa a V-a şi până la finalul liceului!

O tânără de la Colegiul “Sadoveanu” a reuşit să găsească cheia succesului. Ajunsă la final de liceu, Adina Cătălina Apostol a fost desemnată şefa promoţiei anului 2016, cea mai bună dintre cei mai buni. Succesul său este cu atât mai răsunător, cu cât eleva se poate mândri cu media 10 pe linie încă din clasa a V-a.

 

 

  

Cu modestie, Adina ne-a spus câteva cuvinte acum, la final de liceu. Se simte obosită, a muncit mult, dar este mândră totodată de rezultatele obţinute în aceşti ani. Spune că nu a vrut neapărat să fie cea mai bună, nu a forţat lucrurile în niciun fel, acesta fiind secretul reuşitei sale.

“Mă simt obosită, dar şi mândră. Chiar am încercat să dau ce am avut mai bun. Nu am vrut neapărat să fiu cea mai bună ci cât de bună pot. Nu m-am forţat niciodată prea mult, şi cred că ăsta este secretul. Nu am tras de mine mai mult decât ştiam că nu pot duce. Am încercat să am o cultură generală. Sper ca ai mei colegi minunaţi să nu mă uite, pentru că am fost un colectiv deosebit, şi sper să putem să ne sprijinim în continuare la fel cum am făcut-o şi până acum. Sunt foarte norocoasă şi pot spune că nu am regrete până acum”, a declarat Adina Apostol.

După cursul festiv şi banchetul de absolvire, Adina va continua să se pregătească pentru admiterea la facultatea de Medicină Generală din Iaşi, şi, bineînţeles, pentru bac. Este optimistă, are totul sub control şi îşi va urma visul aşa cum şi-a propus.

“Urmează Facultatea de Medicină Generală, la Iaşi, şi ca specializare Endocrinologie sau Cardiologie. O să am timp să mă decid. Am început să mă pregătesc pentru admitere. Îmi fac griji mai mult pentru admitere decât pentru bac”, ne-a mai spus Adina.

Pe scena premianţilor, Adina nu a urcat singură. A fost însoţită de alţi şase colegi şi prieteni, fruntaşi ai promoţiei 2016 de la Colegiul Sadoveanu, tineri de succes: Raluca Chiţescu, Diana Iordăchioaia, Liviu Ştefan Cornea, Cristian Vântur, Bogdan Enache şi Sabina Savinescu.

“Am absolvit după opt ani la Colegiul Sadoveanu, şi sunt mândră că am făcut parte din acest colectiv, încă din clasa a V-a. Vreau, pe această cale să le mulţumesc profesorilor mei. Au fost câţiva care s-au apropiat de sufletul meu, doamna Aparaschivei care m-a ajutat să deschid trupa de teatru, doamna Pintilie care mi-a dezvăluit secretele Chimiei, şi bineînţeles, diriginţilor mei care mi-au oferit şansa de a fi în Consiliul Elevilor, numindu-mă reprezentanta clasei. Mă bucur că am reuşit să menţin standardul şcolar, fiind la diferenţă  de o sutime de şeful de promoţie de la profilul real”, ne-a spus Raluca Chiţescu care va studia Bussines Administration în Anglia. 

“Am terminat profilul Ştiinţele Naturii, cu media 9,86. Este mulţumitor să fiu şef de promoţie pentru că văd că munca pe care am depus-o a dat roade, şi mă simt foarte bine. Mai departe o să optez pentru Facultatea de Medicină din Cluj. Examenul de admitere se apropie, dar sunt pregătit pentru a face faţă. Am dat tot ce am putut, am reuşit să excelez într-un anume domeniu, şi anume Chimia. Regrete nu am pentru că am dat tot ce am putut şi din toată inima”, ne-a spus Liviu Ştefan Conrepede a, absolvent profil Ştiinţe ale Naturii. 

Related posts

S-au afișat rezultatele la definitivat. Vezi ce notă a luat realizatorul tv Claudiu Timofte!

Răzvan Grecu

Învață să gândești-Noul slogan propus pentru pășcănenii care vor să descopere enigmaticul sport al minții

Teona Gherasim

Teona Ţehaniuc – şefa promoţiei 2018 de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani

Ema Roman
Încarcă...