RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Şef de promoţie fără bani de facultate, angajat consilier personal al unui primar. „Tatăl lui ne-a solicitat o bursă şi i-am oferit această variantă“

Primarul unei comune constănţene a decis să-l angajeze pe postul de consilier personal pe şeful de promoţie al unui liceu. Băiatul, de etnie turcă, era în imposibilitatea de a-şi continua studiile, deşi a fost admis la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Onur Salim (19 ani) a terminat anul acesta Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia ca şef de promoţie. În ultimii doi ani de studiu, elevul, originar din satul Castelu, a luat numai note de 10. 

  

Cu toate că făcea zilnic naveta de acasă la liceu (aproximativ 10 kilometri între cele două localităţi), Onur a renunţat şi la timpul său liber pentru a ajunge primul din clasă.  „Am avut ambiţie, am vrut să reuşesc, să am note de 10. Am învăţat, nu prea am ieşit afară. Acasă mai am două surori şi un frate, dar am fost singurul dintre ei care am avut ambiţie să învăţ”, spune băiatul.

 Prea sărac pentru a merge la facultate

Imediat după terminarea şcolii, tânărul a dat examenul la Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti unde a fost admis, dar în urma unor probleme apărute în familie a realizat că este imposibil să fie susţinut financiar. „Am vrut să merg la facultate în Bucureşti, la Informatică Economică, unde am intrat pe locurile fără taxă. Apoi au apărut nişte probleme în familie şi vorbind cu părinţii mei am decis să nu merg pentru că urma să ne fie greu. Aşa că am zis că o să iau o pauză, să nu mai merg la nicio facultate”, spune tânărul.
Articol integral pe www.adevarul.ro

Related posts

O elevă a copiat exerciții și teme pentru copiii care nu au acces la școala online

Redacția

Șoferii de TIR pun piciorul în prag! Campanie inedită de prevenire a accidentelor rutiere: “Îmi iau piciorul de pe accelerație când cineva încearcă să mă depășească”

Redacția

Curaj? Liberă iniţiativă? Antreprenoriat? Guvernarea de cârdăşie te vrea legat de stat

Redacția
Încarcă...