RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Securitatea energetică necesită investiții strategice și prețuri accesibile la energie, afirmă Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că provocările din prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave şi necesită răspunsuri şi soluţii.

image

Klaus Iohannis la Adunarea Generala a ONU FOTO Reuters

Provocările cu care ne confruntăm în prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave. Acestea necesită răspunsuri şi soluţii, pe care cetăţenii noştri le solicită pe bună dreptate. Pentru toate aceste probleme, acţiunea comună reprezintă singura cale de a avansa“, a spus şeful statului în intervenţia naţională la Adunarea Generală a ONU.  

  

El a explicat că securitatea energetică necesită investiţii strategice în surse regenerabile şi preţuri la energie accesibile.

Securitatea energetică este o preocupare globală, care necesită soluţii comune şi acţiune responsabilă. Trebuie să combatem utilizarea energiei ca instrument de şantaj. Securitatea energetică necesită investiţii strategice în surse regenerabile, în energie nucleară – cu implementarea unor proiecte de viitor, precum reactoarele modulare de mici dimensiuni – sau în hidrogen.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Luni începe școala. Următoarea vacanță e în februarie, decalată în funcție de județ

Redacția

Sondaj. PSD, lider detaşat în intenţia de vot, cu 37%. Ce procente au PNL, USR şi AUR

Redacția

Italia: Sprijinul pentru sancțiunile impuse Rusiei e în scădere, la fel ca și pentru înarmarea Ucrainei

Redacția
Încarcă...