NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Securitatea energetică necesită investiții strategice și prețuri accesibile la energie, afirmă Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că provocările din prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave şi necesită răspunsuri şi soluţii.

image

Klaus Iohannis la Adunarea Generala a ONU FOTO Reuters

Provocările cu care ne confruntăm în prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale, devin din ce în ce mai grave. Acestea necesită răspunsuri şi soluţii, pe care cetăţenii noştri le solicită pe bună dreptate. Pentru toate aceste probleme, acţiunea comună reprezintă singura cale de a avansa“, a spus şeful statului în intervenţia naţională la Adunarea Generală a ONU.  

  

El a explicat că securitatea energetică necesită investiţii strategice în surse regenerabile şi preţuri la energie accesibile.

Advertisements
Advertisements

Securitatea energetică este o preocupare globală, care necesită soluţii comune şi acţiune responsabilă. Trebuie să combatem utilizarea energiei ca instrument de şantaj. Securitatea energetică necesită investiţii strategice în surse regenerabile, în energie nucleară – cu implementarea unor proiecte de viitor, precum reactoarele modulare de mici dimensiuni – sau în hidrogen.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Metrorex anunță că nu vor exista probleme cu circulația trenurilor, care se va desfășura conform graficului

Redacția

Ghidul pacientului COVID-19: Ce faci din momentul în care ai simptome sau ai intrat în contact cu o persoană infectată până la vindecare sau externarea din spital. Întreaga procedură, pas cu pas

Redacția

Marius Budăi: Nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale. Comisia Europeană a înţeles că pensiile militare nu au cum intra în această categorie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site