RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Secții suplimentare de votare la Pașcani

Pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, în judeţ vor fi deschise 746 de secţii de vot, cu zece mai multe decât la ultimul scrutin. Şase dintre acestea suplimentare sunt în Iaşi, două în Paşcani şi două în comuna Miroslava.

Evident, motivul este creşterea numărului de locuitori, a explicat prefectul Marian Şerbescu, într-o conferinţă de presă organizată ieri. Practic, luând în considerare populaţia cu drept de vot, va fi o secţie la fiecare mie de ieşeni.

  

Se va putea vota şi pe liste suplimentare, a adăugat Şerbescu, dar numai dacă persoana nu se află în localitatea de domiciliu. Pentru persoanele nedeplasabile, trebuie făcută cerere la Biroul de circumscripţie pentru ca acestea să-şi poată exercita dreptul la vot prin intermediul urnei mobile.

Cu ajutorul Sistemului de monitorizare a procesului de votare, buletinele vor fi scanate pentru evitarea votului dublu, a mai spus prefectul. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare va începe sâmbătă, 27 aprilie, şi se va încheia în dimineaţa zilei de 25 mai, la ora 7. În ziua următoare, secţiile vor fi deschise în intervalul orar 7-21.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

100 de membri şi simpatizanţi PNL au sărbătorit Ziua Persoanelor Vârstnice

Redacția

Concluziile USR – PLUS după întâlnirea cu pășcănenii: Municipiul are nevoie de investiții și viziune de dezvoltare! (VIDEO)

Marius Parteni

Competiție în PNL Pașcani! Până acum s-au înscris doi politicieni în cursa pentru președinție

Răzvan Grecu
Încarcă...