RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretarul Mircea Zuzan va fi repus în funcție în ianuarie 2018! Alți șase funcționari publici se întorc la muncă!

Șapte funcționari publici din Primăria Pașcani, suspendați din funcție, se vor întoarce la muncă începând cu luna ianuarie a anului viitor. Este vorba despre cei condamnați de prima instanță în dosarul „AgroComplex” și cei trimiși în judecată în dosarul „Perla Neagră”. Totul vine ca urmare a unei decizii a Camerei Deputaților luată astăzi, cu privire la statutul funcționarilor publici.

Este vorba despre modificarea legii 188/1999, Camera Deputaților menținând abrogarea prevederii potrivit căreia funcționarii publici sunt suspendați din funcţie în cazul în care sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni, inclusiv pentru fapte de corupție.  

La nivelul municipiului Pașcani, de prevederile deciziei Camerei Deputaților vor beneficia secretarul Mircea Zuzan, Ciprian Prisecaru, Vasile Prisecaru, Silvia Postolache, Elena Sârghiuță, Nicoleta Negrescu și Vasile Bodnar.

  

Modificările la legea 188/1999 au fost adoptate în 2016, dar președintele Klaus Johannis a cerut ca aceasta să fie reexaminată.  

Potrivit cererii de reexaminare, Curtea Constituţională a reţinut că sancţiunea administrativă a suspendării raporturilor de serviciu ale funcţionarului public din funcţia publică pe care o deţine, în cazul în care a fost trimis în judecată pentru anumite infracţiuni, are ca finalitate protejarea autorităţii sau instituţiei publice faţă de pericolul continuării activităţii ilicite şi al extinderii consecinţelor periculoase ale faptei penale săvârşite de funcţionar. 

Camera Deputaţilor a respins, astfel, obiecţiile preşedintelui Klaus Johannis, conţinute în cererea de reexaminare asupra acestui proiect adoptat iniţial de Parlament în iunie 2016.

Conform procedurilor, în termen de zece zile, președintele trebuie să promulge legea , care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, care intră în vigoare în 3 zile. După această etapă în termen de 30 de zile, conform aliniatului 2 din art. 113 al acestei legi, funcționarii publici suspendați vor fi repuși în funcție.

La nivelul Pirmăriei Pașcani, Mircea Zuzan și Nicoleta Negrescu sunt singurii condamnați în dosarul AgroComplex, dar ei au făcut recurs la această decizie. Zuzan mai este trimis în judecată, alături de Ciprian Prisecaru, Silvia Postolache, Adriana Sârghiuță și Vasile Bodnar,în dosarul „Perla Neagră”.

 

 

Related posts

Termen de plata a impozitului pentru veniturile din activitati agricole

Redacția

LIBERALII ieșeni vor REUNIREA! Acțiune fără precedent la Consiliul Județean IAȘI

Redacția

Programul autobuzelor R.A.G.C.L. de Crăciun și Anul Nou

Oana Cordoneanu
Încarcă...