NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Scandalul autobuzelor SH: Olariu una spune, alta votează!

Consilierii locali din comisiile de specialitate, au avizat negativ proiectul primarului Dumitru Pantazi, de achiziționare a cinci autobuze second hand, pentru transportul public. Serviciul a fost delegat direct, către CLP Ecoserv S.R.L., iar societatea aflată într-o situație economică dezastruoasă nu poate să se liciențieze fără a avea automobilele pe care urmează să le folosească.

Mai  mult, CLP Ecoserv nu este solvabilă pentru a aplica la un sistem de cumpărare în leasing sau să acceseze un împrumut, astfel că Primăria urmează să cumpere aceste autobuze. Doar că nici municipalitatea nu are bani pentru a cumpăra unele noi, iar accesarea unor fonduri europene pentru această ahiziție a fost ratată din lipsa unei documentații.

În acest context, Sorin Olariu, consilier local din partea PMP, a spus astăzi în ședința Comisiei economice că el nu este de acord cu achiziționarea de autobuze second hand. Popularul a mai spus că a propus în repetate rânduri ca transportul public să fie dat unui operator privat, care are deja autobuze și poate rezolva această problemă.

„Îmi pare rău nu pot să fiu de acord cu această soluție. Suntem prea săraci ca să cumpărăm autobuze  la mâna a doua. Ideea e în felul următor: nu înțeleg de ce nu s-a găsit până acum o soluție. Eu am mai propus, dar nu e obligatoriu ca cineva să împărtășească ideea mea, dar măcar trebuia să gândească. Ar fi trebuit, din punctul meu de vedere, să concesionăm acest traseu, măcar pentru o perioadă, 4-5 ani, până noi municipalitatea reușeam eventual să punem la punct un proiect și să-l implementăm, în sensul ca să achiziționăm autobuze din fonduri europene sau guvernamentale”, a spus Sorin Olariu.

Declarația dată astăzi de Sorin Olariu contravine modului în care acesta a  votat în 31 martie, în plenul Consiliului Local. Atunci a fost pentru delegarea serviciului de transport public către CLP Ecoserv SRL, alături de consilierii PSD, în timp ce opoziția formată din liberali a votat împotrivă.

loading...
Advertisements

Related posts

Moment de reculegere pentru victimele din Muntenegru ținut de consilierii locali pășcăneni

Oana Cordoneanu

Cetăţenii de pe strada Tăbăcăriei vor scăpa de calvarul apei pluviale

Marius Parteni

Nonsens economic la Pașcani: Primăria oferă spre închiriere 200 mp în incinta ștrandului la prețul de 18 lei/mp/lună pentru amenajare terasă, iar în Piața Vale modulul amenajat costă 17,4 lei/mp/lună!

Răzvan Grecu
Încarcă...