NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat cu preşedintele Serbiei pe tema tensiunilor din nordul Kosovo: „NATO-KFOR e gata să intervină, dacă stabilitatea este ameninţată”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat – prin intermediul unei postări pe Twitter – că a discutat cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, pe tema tensiunilor din nordul Kosovo.

Forţa NATO din Kosovo (KFOR) este „pregătită să intervină dacă stabilitatea este ameninţată” de tulburările de la frontiera cu Serbia, a avertizat miercuri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o discuţie cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, relatează France Presse.

„Am discutat cu preşedintele Serbiei pe tema tensiunilor din nordul Kosovo. Toate părţile trebuie să se angajeze într-un mod constructiv în dialogul condus de UE şi să-şi soluţioneze diferendele prin diplomaţie. NATO-KFOR este gata să intervină dacă stabilitatea este ameninţată, în conformitate cu mandatul său din partea ONU”, a anunţat Stoltenberg într-un mesaj pe contul său Twitter.

Actorul Dev Patel a intervenit la oprirea unei „altercații violente” între o femeie și un bărbat în Australia

  

03 Aug, 19:47 | Știri externe

Advertisements

Femeia numită „văduva neagră”, care și-a omorât soțul, este din nou liberă

03 Aug, 18:59 | Știri externe

Gerhard Schroder vorbește despre o posibilă încetare a focului în Ucraina după întâlnirea cu Putin: „Vestea bună este că Moscova dorește o soluție negociată”

03 Aug, 18:41 | Știri externe

Cu o zi înainte, Stoltenberg a discutat cu premierul kosovar Albin Kurti pentru a insista asupra necesităţii de a evita acţiunile unilaterale.

Advertisements

Decizia Pristinei de a impune permise de şedere temporare persoanelor care intră în Kosovo cu o carte de identitate sârbă şi de a-i obliga pe sârbii kosovari să-şi înlocuiască plăcuţele de înmatriculare cu unele emise de Republica Kosovo a provocat o escaladare a tensiunilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ucraina transmite că a arestat un agent rus care plănuia atacuri în Odesa

Redacția

Un nou test PCR poate detecta Omicron fără a fi nevoie de secvențiere

Redacția

Imaginile durerii în Dnipro, după atacul rusesc asupra unui bloc de locuințe: o bucătărie galbenă rămasă aproape intactă. Cel puțin 40 de morți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site