NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Se reintroduce grupa I de munca. Zeci de mii de romani pot iesi la pensie mai devreme

Schimbari radicale in sistemul de pensii! Mii de romani au toate sansele ca de anul viitor sa se poata pensiona mai repede si sa primeasca pensii marite.

Comisia de Munca a Camerei Deputatilor a aprobat, astazi, proiectul legislativ prin care se reintroduce grupa 1 de munca, cea a conditiilor grele, care fusese desfiintata de Guvernul Boc in urma cu trei ani. Proiectul in cauza prevede ca romanii care au lucrat in grupa 1 de munca sa primeasca un spor de vechime de 6 luni pe an, astfel, dupa 1 ianuarie 2014, 60.000 de romani ar putea iesi la pensie mai devreme, informeaza Romania TV.

Dupa aprobarea in Comisia de Munca, proiectul de lege va fi discutat joi in plenul Camerei Deputatilor, care este forul decizional pe acest proiect. Astfel, legea are sanse sa intre in vigoare foarte rapid, ceea ce inseamna ca dupa 1 ianuarie 2014, aproximativ 60.000 de oameni ar putea iesi la pensie mai repede decat se asteptau.

  

„Au fost doua masuri, luate inainte de 2008, Ordonanta 100, care a stabilit un mod de calcul al pensiilor, apoi a venit Legea 218. Prin acestea s-au facut modificari la grupa I de munca. Vom reintroduce o serie de masuri. Astfel, cei care nu au beneficiat de incadrarea in grupa intai de munca vor primi un spor de 50%, adica sase luni la un an. Si un spor de punctaj. Dar, foarte important, ca sa nu cream iluzii. Cei care au beneficiat de incadrarea in grupa 1 nu vor mai beneficia de acest adaos. Vor beneficia doar cei care nu au beneficiat de grupa 1, care nu au facut parte din aceasta grupa din 2008 si pana acum. Altfel spus, nu se aplica retroactiv, ci doar din 2014 incolo”, a declarat, pentru Romania TV, Doina Parcalabu, fosta sefa a Casei de Pensii.

sursa Romania tv

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cinci arestări preventive în dosarul exploatărilor de copii din Maramureș

Redacția

Regele Mihai a împlinit astăzi 96 de ani – principesa Sofia îi va fi alături

Redacția

Bitdefender: Hackerii au lansat o nouă campanie de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor companii de curierat cunoscute pe piața locală, precum FAN Courier, DPD, DHL, Poșta Română și Balcan

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site