RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Scrisoare deschisă către Dacian Cioloș de la președintele CJ Iași

 Administraţia judeţeană face toate demersurile necesare pentru a aduce Iaşul în topul judeţelor dezvoltate din România.

 

Această scrisoare deschisă vă este adresată, prin vocea mea, de cei aproximativ 1.000.000 de ieşeni total nemulţumiţi de sprijinul şi respectul pe care Guvernul îl acordă judeţului Iaşi la rectificarea bugetară.

  

Administraţia judeţeană face toate demersurile necesare pentru a aduce Iaşul în topul judeţelor dezvoltate din România.  Iaşul este pol regional de creştere, unde au fost demarate proiecte importante realizate cu bani europeni (aproximativ 280 milioane de euro), însă avem nevoie şi de sprijin guvernamental. Suntem în acest moment singurul judeţ din ţară care am depus proiect pentru modernizarea infrastructurii rutiere judeţene. Ştim că fondurile guvernamentale sunt limitate, aşa cum sunt şi cele locale. Capitala, Clujul, Craiova şi alte oraşe au beneficiat de resurse guvernamentale consistente pentru investiţii în infrastructură, construcţia de stadioane şi săli polivalente moderne.  Chiar şi alte judeţe mult mai mici decât Iaşul vor primi la rectificarea bugetară sume de bani mai mari. Primul judeţ din ţară ca număr de locuitori este la coada clasamentului în ceea ce priveşte alocările financiare guvernamentale, primind doar 33.5 milioane lei.

Nu vreau să cred că atât reprezintă Iaşul pentru Guvernul Romaniei. Şi refuz să cred că recenta vizită la Iaşi în care aţi prezentat Memorandumul pentru cele 3 zone defavorizate printre care se găseşte şi judeţul Iaşi a fost doar cu scop electoral. V-am solicitat şi atunci, vă solicit şi acum sprijin pentru modernizarea infrastructurii de drumuri judeţene şi fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor şi oraşelor. Pentru că Iaşul nu este doar cel mai mare judeţ din ţară ca număr de locuitori, dar are şi cel mai mare număr de kilometri de drum judeţean şi cel mai mare număr de copii instituţionalizaţi din România.

Vă rog, domnule Prim-ministru, să primiţi mesajul meu ca un semnal de alarmă menit să atragă atenţia Guvernului asupra gravităţii acestei situaţii. Vă solicit să revizuiţi suma aprobată pentru judeţul Iaşi şi să dispuneţi o rectificare cu adevarat pozitivă. Nu cred că este normal ca locuitorii Iaşului să fie în permanenţă uitaţi de conducătorii acestei ţări.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Iași,

Dr. ing. Maricel Popa

Related posts

Special pentru copii, Pinochio vine la Casa de Cultură din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Proroc Ilie

Redacția

Ultima Sf Liturghie a părintelui Clement Boke de la biserica ”Sf. Anton de Padova” din Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...