NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Școala Vânători în doliu! A încetat din viață un apreciat profesor de matematică

S-a stins din viață profesorul de matematică Arpad Kui. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare, de către cumnatul cadrului didactic.  

 

 Profesorul Arpad Kui s-a bucurat de aprecierea unanimă a elevilor și a cadrelor didactice de la Școala din satul Hârtoape,comuna Vânători, de-a lungul anilor a îndrumat zeci de generații de copii.

”Dupa o scurta suferinta, a plecat sa predea matematica in Cer Dragul nostru cumnat si prieten, Profesorul de matematica Kui Arpad , din comuna Vânători, jud. Iași. Născut în Aghireșul Zalâului, de naționalitate maghiară și credință reformato-calvină, a urmat Liceul din Zalău, apoi Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar după absolvire a fost profesor de matematică la Crivești, comuna Vânători, jud.Iași. S-a căsătorit cu Domnișoara Ungureanu Maria, învățătoare în satul Gura Bădiliței, com.Vânători, botezându-se în religia ortodoxă. Din căsătoria aceasta au rezultat doi băieți, care la rândul lor au fost îndrumați să urmeze școlile teologice ortodoxe.A iubit Biserica Ortodoxa desavarsit si a fost nelipsit de la Manastirea Neamt si alte locuri sfinte.Ca profesor, un indrumator desavarsit pentru zecile de generatii de copii care i-au trecut prin scoala.Ca familist, un sot desavarsit, grabnic ajutator pentru toti cei din familie.Lasa in urma un gol imens in sufletele apropiatilor, a elevilor a cetatenilor din comuna Vanatori, jud.Iasi. Duminica 08 septembrie ar fi implinit 65 de ani.Lacrimi de durere si un pios omagiu!
Dumnezeu sa ne intareasca pe cei din familie si sa ii ierte pacatele inerente vietii acesteia!
Stiu ca Dumnezeu l-a chemat sa ne pregateasca noua calea , care mai degraba sau mai tarziu il vom urma in lumea de dincolo! Dumnezeu sa te ierte, cumnate drag! Preot Carlan-Ungureanu Constantin.”


Advertisements
Loading...

Related posts

Peste 400 de familii din Călărași, fără curent electric, după tornadă

Redacția

Asigurările obligatorii, inutile în caz de furtună

Redacția

Pompierii voluntari din Lespezi concurează la Iași, pentru titlul de campioni naționali în situații de urgență

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site