RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școala Humosu: Singura unitate de învățământ la care copiii sunt tot în vacanţă

Elevii din Humosu nu au putut începe cursurile: lucrările au fost abandonate de constructor, care nu şi-a primit banii u pentru navetă, nu este microbus. Cei 158 de elevi de la Şcoala din Humosu, comuna Sireţel, mai au în plus cel puţin trei zile de vacanţă.

Şi asta pentru că nu există microbuze pentru transport în satul vecin, unde urmau să studieze. Deşi şcoala din localitate ar fi trebuit să fie motiv de mândrie pentru localinici acum la început de an, clădirea e plină de moloz, pereţii nu sunt nici măcar tencuiţi, iar podelele sunt ca şi inexistente. Motivul: nefiind plătit la timp de Primărie, constructorul şi-a luat schelele şi a plecat. 13 kilometri trebuie să străbată pe jos zilnic cei peste 150 de copii de la Humosu pentru a merge la şcoala din satul Slobozia. Aici, ar trebui să înveţe în trei schimburi. La fel şi dascăliilor care fac acum naveta numai pentru a vedea nişte săli de clasă goale. „Eu am explicat situaţia mai departe, la autorităţile competente. Nu există microbuz şcolar, cel existent este defect, şi oricum unul singur nici nu ar fi suficient“, a declarat Mihai Cojocaru, directorul Şcolii coordonatoare din Sireţel.

  

Acesta a adăugat că încearcă în zilele următoare să găsească nişte spaţii la nişte localnici pentru a improvza acolo nişte săli de clasă, astfel încât copiii din Humosu să nu fie obligaţi să facă naveta. Conducerea Şcolii coordnatoare spune că totul a început de la faptul că Primăria comunei nu a achitat la timp facturile la lucrile de reabilitare, drept pentru care firma de construcţii a abandonat şantierul. „De ce au plecat? Pentru că nu şi-au luat banii. Şi de unde bani daca nu am avut buget. Acum, ei au promis că până în noiembrie o termină“, a spus Mihai Cojocaru. Bugetul comunei pe anul în curs a stat blocat mai multe luni ca urmare a scandalului dintre consilierii locali PSD şi primarul PNL, Gheorghe Ancuţa, condamnat cu suspendare pentru fapte de corupţie. 

 

Related posts

Unirea Principatelor sărbătorită la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” Paşcani

Ema Roman

Elevii se întorc la școală în 8 ianuarie, când începe modulul al treilea de cursuri. O nouă vacanță va fi în februarie

Redacția

Cum încep școala copiii în alte țări europene. Măsurile de pandemie

Redacția
Încarcă...