NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Topiași: Se predă pășcăneanca ajunsă nr 1 mondial?

La începutul lui 2016 se lăuda că a ajuns nr 1 mondial la producția de scaune auto pentru copii și că are oferte pe bandă rulantă de la americani și arabi dar le-a respins pe toate. 

Acum însă Doina Cepalis caută, cu ajutorul unui gigant mondial (Price Waterhouse Cooper) un investitor financiar pe care să îl atragă în businessul Te-Rox. Mai exact, susține Ziarul Financiar, ”antreprenoarea vrea să vândă un pachet minoritar unui fond de investiţii alături de care să continue dezvoltarea”. ZF susține că ”surse din piaţă” au precizat ca Cepalis nu are în plan să vândă tot businessul, ci doar un pachet minoritar.

         Grupul Te-Rox este format din trei companii ce administrează un total de patru unităţi de producţie în trei judeţe, Neamţ, Iaşi şi Botoşani, conform celor mai recente date ale ZF. Firmele din grup sunt Te-Rox Prod, Te-Rox BhS Impex şi My Plast Investments. Cepalis a avut un maxim de şase fabrici însă și-a redimensionat afacerea pretextând că nu a găsit forţă de muncă suficientă. În prezent grupul Te-Rox are vânzări anuale de 130 de milioane de lei, cifră obținută cu 800 de angajaţi.

 Cepalis recunoaște pentru ZF declinul afacerii 

„Cifra de afaceri a grupului a fost relativ constantă, am avut un declin de 1-2% după ce am renunţat la o serie de contracte unde nu am putut livra la preţul cerut. Marja de profit însă a scăzut deoarece au crescut costurile, iar noi nu am putut majora preţurile pe măsură dat fiind că avem contracte la export negocitate deja pe doi ani în avans. Comenzile rămân constante, clienţii sunt fideliî, spunea acum câteva luni antreprenoarea. Ea adauga însă că este în căutare de soluţii, cum ar fi cele de robotizare care pot reduce costurile totale. Grupul Te-Rox are 800 de salariaţi în prezent, faţă de peste 1.100 acum circa trei ani.

        Cum se lăuda acum 3 ani că refuză investitori americani și arabi, apoi polonezi

„Am fost auditaţi, apoi au venit companii mari din America, Marea Britanie, zona arabă, fonduri de investiţii, dar am refuzat ofertele lor. Noi considerăm că TE-ROX e prea tânără, trebuie să mai crească, să ajungă la maturitate și să ajungă un jucător cu adevărat important în piața de automotive”, declara în martie 2016 Doina Cepalis. Patroana grupului TE-ROXsusținea că cele mai insistente propuneri de vânzare le-a primit de la Enterpries Investors, un fond speculativ ce operează de mulţi ani în România şi care tocmai anunțase, cu p săptămână în urmă, că are 100.000.000 euro pentru noi achiziţii. „E adevărat că am vorbit mult cu domnul Nacu (şeful EI – n.n.), am avut foarte multe de învățat de la el”, a spus Doina Cepalis.

 

(Cepalis revendica încă din 2013 locul 1 în lume pe nișa sa – vezi detalii aici )

 sursa www.topiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Aeroportul Iaşi, prezentat şi promovat la Forumul Economic de la Cracovia

Ema Roman

La Tribunalul Iași s-a judecat un nou termen în dosarul Nectarul Pașcani

Redacția

O companie din Paşcani inovează în domeniul siguranţei rutiere

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site