NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Şcoala Gimazială „Iordache Cantacuzino“ și Liceul „Miron Costin“ se află în top 200, cu cei mai buni absolvenți de gimnaziu

Demers inedit al „Ziarului de Iaşi“: topul gimnaziilor din judeţ. Pe baza listei cu mediile de admitere la liceu, după rezultatele la examenul de Evaluare Naţională la clasa VIII-a şi media de absolvire, reporterii noştri au realizat un top al şcolilor generale, în funcţie de numărul de elevi pe care fiecare şcoală îi are în primii 200 de elevi din clasamentul general pe judeţ.

 Prima medie în acest „Top 200“ a fost, evident, 10.00, în timp ce pe poziţia 200 s-au situat elevii din judeţ cu media 9,75.

„Negruzzi“ şi Naţional, umăr la umăr

  

Şcoala gimnazială din judeţ care a avut astfel cei mai mulţi elevi în acest „Top 200“ este cea din cadrul Colegiului „Costache Negruzzi“, cu un număr de 54 de elevi. Primul dintre aceşti elevi are media 10.00, iar ultimul are chiar 9,75.

Pe locul doi se află gimnaziul de la Colegiul Naţional din Iaşi, cu un număr de 53 de elevi în primii 200 cei mai buni din judeţ. Primul elev are media 10.00, iar ultimul de aici, din „Top 200“, are tot 9,75.

Pe locul al treilea se află Colegiul „Emil Racoviţă“, cu un număr de 13 elevi în primii 200 de pe listă, primul având media 10.00, iar ultimul, 9,80.

Pe locul patru se află Colegiul „Mihai Eminescu“ din Iaşi, cu un număr de 10 elevi foarte buni, aflaţi printre primii pe lista rezultatelor finale. Primul elev de la această şcoală de pe listă are media 9,90, iar ultimul pe lista 200 are media 9,75.

„Rezultatele la Evaluarea Naţională, cât şi la bacalaureat au fost foarte bune, în condiţiile în care am avut promovabilitate 100%, la bacalaureat, chiar înainte de contestaţii. Toţi elevii au fost repartizaţi la liceu, avem copii care au ales şi licee teoretice dar şi licee vocaţionale, care s-au înscris la Arte, de exemplu. Am avut 107 absolvenţi de clasa a VIII-a, toţi promovaţi, cu note foarte bune, iar acum suntem în perioada de înscrieri şi sperăm ca săptămâna viitoare să terminăm“, a declarat Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu“ din Iaşi

Surprize, surprize

Urmează o serie de surprize, deoarece pe locul cinci se află Şcoala Gimazială „Iordache Cantacuzino“ din Paşcani, cu un număr de şapte elevi în primii 200 cei mai buni absolvenţi de gimnaziu. Primul dintre aceşti 7 elevi are media 9,95, iar ultimul, 9,75. Cu şase elevi se găseşte pe locul şase în topul gimnaziilor şi Liceul „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, iar cu câte cinci elevi în primii 200 se află Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga“ Iaşi, Liceul „Miron Costin“ Paşcani, Liceul de Informatică „Gr. Moisil“ din Iaşi şi Liceul „Miron Costin“ din Iaşi. Şcolile cu câte trei elevi în „Top 200“ sunt Şcoala „George Coşbuc“ din Iaşi, Şcoala „Ion Neculce“ din Târgu Frumos şi Şcoala „Titu Maiorescu“ din Iaşi.

Chiar dacă au mai puţini elevi în acest top, observăm şase şcoli de la ţară care se regăsesc cu reprezentanţi în „Top 200“, spre deosebire de multe şcoli din oraş care nu au reuşit această performanţă. Unele dintre şcolile de la sate au chiar şi câte doi elevi. Este vorba de satul Izvoarele, comuna Răchiteni, şi Şcoala din Vlădeni. Tot cu câte doi elevi sunt şi şcolile ieşene „Alecu Russo“, „Ştefan Bârsănescu“ şi „Garabet Ibrăileanu“. Cu câte un singur elev în primii 200, printre alte şcoli din municipiul Iaşi, mai figurează şi şcolile din Tomeşti, Bogdăneşti, Popeşti şi Cucuteni.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Veste importantă pentru toți profesorii!

Redacția

Comisie: Elevii să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală – uniformă, eşarfă sau insignă

Redacția

Elevii din mediile defavorizate „vor fi cei mai afectați de pandemie”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site