RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Școală din Paşcani la un pas de a fi închisă! 25 de elevi ar putea face naveta de la începutul anului şcolar

Douăzeci și cinci de copii care învață la Școala din Boșteni riscă să fie mutați la Sodomeni la începutul acestui an școlar. Este una dintre soluțiile propuse de Consiliul de Administrație al școlii, din cauza neajunsurilor financiare.

 

  

Conducerea instituției spune că are nevoie de fonduri suplimentare necesare menținerii școlii deschise pentru cei 25 de elevi. În caz contrar, va fi nevoită să mute copiii la școala din Sodomeni.  

“În urma ședinței Consiliului de Administrație au reieșit două propuneri. Pe de o parte, susținerea materială în vederea menținerii școlii deschise și desfășurării procesului instructiv educativ în continuare, iar pe de altă parte, dacă nu se dă acordul pentru susținerea sa materială, să ducem copiii la Sodomeni. Noi susținem menținerea școlii deschise. A trebuit să ne adresăm Consiliului Local pentru că era vorba despre un buget pe care nu pot să mi-l asum eu și nici Inspectoratul Școlar”, a declarat Monica Pleșcan, directorul unității de învățământ.

Directorul Monica Pleșcan a declarat că cele două propuneri au venit în urma unei analize complexe și obiective, la care se adaugă analiza contabilă prezentate în cadrul Consiliului de Administrație al școlii.  Cum finanțarea se face per elev, cheltuielile de funcționare nu pot fi acoperite.

“Dacă la salarii ne-a asigurat Inspectoratul că nu este nicio problemă, ne rămân cheltuielile materiale. Plata utilităților, evaluarea psihologică, medicina muncii, materiale de curățenie, materiale didactice, navetă. Toate intră în categoria cheltuielilor de funcționare. Cheltuieli care sunt total insuficiente. Acesta este motivul pentru care am anunțat, să le prezint realitatea. Nu vreau să vină iarna și să nu pot să le asigur un confort pe care îl merită”, a mai precizat conducerea școlii.

Conducerea școlii Boșteni speră la un ajutor din partea Primăriei și Consiliului Local Pașcani. Monica Pleșcan a trimis o solicitare prin care aduce la cunoștiința administrației locale, situația școlii pe care o conduce. Directorul a prezentat cele două variante de soluționare a problemei, plus argumentul necesarului financiar.

Contactată telefonic pe marginea acestui subiect, viceprimarul Gabriela Nedelcu a precizat că știe situația și caută soluții pentru a evita închiderea școlii din Boșteni.

Menționăm faptul că din Consiliul de Administrație al Școlii Boșteni fac parte profesorii Cristina Butnaru, Mihaela Zaharia, consilierii locali Ciprian Pintilie și Leonard Ursu, precum și reprezentanți ai Comitetului de Părinți. 

 

Related posts

Primarul refuză să spună ce sume a pierdut municipalitatea prin netaxarea ocupării domeniului public și numele vinovatului!

Răzvan Grecu

Zilele Municipiului nu se organizează nici în acest an. Vor fi înlocuite de evenimente de mică amploare

Oana Cordoneanu

Extinderea rețelelor de apă și canalizare în stand by! Pantazi se bâlbâie când este întrebat de investițiile promise de ApaVital

Marius Parteni
Încarcă...