NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Școala de Vară – „un deliciu” pentru copii pășcăneni

Pășcănenii copleșiți de grijile zilei, care vor să-și lase copii într-un mediu extrem de plăcut și benefic pentru dezvoltarea armonioasă a micuților, pot face acest lucru și pe timp de vară, în fiecare zi, între orele 10.00 și 13.00.

 

Unul din reporterii Actualitatea TV a făcut o vizită la Școala de Vară din incinta fostei instituții de învățământ „Ion Creangă”, pentru a vedea care sunt activitățile desfășurate acolo.

  

Astfel, am aflat că, de cum ajung acolo, la orele 10.00, micuții sunt nerăbdători să-și povestească unii altora întâmplările de peste zi. La orele 10.15, coordonatoarea grupului, pofesorul de învățământ primar, Eugenia Nour, anunță tema zilei care se constitue de obicei într-o serie de activități educative, care iau în dicuție subiecte precum: cum să ne comportăm, importanța culorilor în viața noastră, importanța numerelor în viața noatră, locul și rolul poveștilor în viața noatră ș.a.

Activitățile educative se concretizează de obicei în lecții deschise, jocuri de rol între micuți, vizionarea de filme animate, lectură de povești, pictură, desenat, colorat, confecționarea manuală a unor obiecte de artizanat. 

La orele 11.30, copii iau pauza de masă, iar la orele 11.45 coordonatoarea grupului îi scoate în aer liber pentru exerciții de gimnastică și jocuri interactive („statuile”, „lupul”, „prinsa” etc).

Începând cu orele 12.15, micuții sunt conduși din nou în sala de clasă acolo unde vor continua activitățile legate de tema zilei .

Momentan, copii prezenți la Școala de Vară sunt de vârste cuprinse între 6 și 7 ani (clasa pregătitoare și clasa I).

Menționăm că întreaga activitate a Școlii de Vară se desfășoară în regim de voluntariat, în schimb părinții plătesc zilnic o taxă modică de numai 5 lei, necesară pentru achiziționarea materialelor de lucru pentru micuți (carioci, markere, planșe, hârtie de colorat, ghirlande, plastilină, materiale pentru confecționarea obictelor de artizanat etc.).{jcomments off}

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Audiențe la Primărie. Un pășcănean a cerut de toate: casă, loc de muncă și ajutor în bani

Răzvan Grecu

Mai multe ciuperci otrăvitoare după ploile abundente. Cum le recunoaştem

Redacția

Treburile casnice periculoase pentru bărbați. Curățenia de Paște a băgat în spital doi pășcăneni

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site