NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Schimbări în Educație: Clasa zero este obligatorie, fără nicio excepție


Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, anunta schimbari in invatamantul primar: de anul acesta, niciun copil care nu a terminat clasa zero nu va putea fi inscris in clasa intai.

  

Pana acum, Ministerul Educatiei a permis o exceptie de la regula ca toti copiii de 6 ani sa fie inscrisi in clasa pregatitoare. Astfel, copiii care implineau sapte ani pana pe 31 august, anul inscrierii, puteau fi inscrisi, la cererea parintilor, direct in clasa intai.

De anul acesta, insa, elevii vor intra in clasa intai doar daca au terminat clasa pregatitoare, a anuntat Curaj intr-un interviu la Europa FM.

La clasa intai vor veni cei care au fost in clasa pregatitoare. Deci pana acum au fost tot felul de exceptii, am trait prin exceptii in ultimii patru ani. (…) De patru ani tot avem exceptii. Anul trecut au fost 2.500 plus exceptii. Vom avea in vedere rezolvarea tuturor cazurilor in favoarea elevului„, a spus ministrul.

Acesta a anuntat ca pe 22 februarie se vor afisa circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, iar in perioada 29 februarie-18 martie parintii vor putea face optiuni, atat la secretariatul scolii pe care o doresc pentru copil, cat si online.

Sursa: ZiarulEvenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Paşcaniul are două Eco Şcoli! Astăzi au fost reevaluate!

Ema Roman

Se asteapta VALIDAREA oficiala a concursurilor pentru sefia scolilor si directorilor din judetul Iasi

Redacția

Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, partener în cadrul proiectului EQAVET – „Support to European Quality Assurance in Vocational Education and Training National reference points”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site