RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Schimbări în Educație: Clasa zero este obligatorie, fără nicio excepție


Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, anunta schimbari in invatamantul primar: de anul acesta, niciun copil care nu a terminat clasa zero nu va putea fi inscris in clasa intai.

  

Pana acum, Ministerul Educatiei a permis o exceptie de la regula ca toti copiii de 6 ani sa fie inscrisi in clasa pregatitoare. Astfel, copiii care implineau sapte ani pana pe 31 august, anul inscrierii, puteau fi inscrisi, la cererea parintilor, direct in clasa intai.

De anul acesta, insa, elevii vor intra in clasa intai doar daca au terminat clasa pregatitoare, a anuntat Curaj intr-un interviu la Europa FM.

La clasa intai vor veni cei care au fost in clasa pregatitoare. Deci pana acum au fost tot felul de exceptii, am trait prin exceptii in ultimii patru ani. (…) De patru ani tot avem exceptii. Anul trecut au fost 2.500 plus exceptii. Vom avea in vedere rezolvarea tuturor cazurilor in favoarea elevului“, a spus ministrul.

Advertisements

Acesta a anuntat ca pe 22 februarie se vor afisa circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, iar in perioada 29 februarie-18 martie parintii vor putea face optiuni, atat la secretariatul scolii pe care o doresc pentru copil, cat si online.

Advertisements

Sursa: ZiarulEvenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Nelu Tătaru, despre redeschiderea școlilor: Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie

Redacția

Prima vacanță fără teme. Au respectat profesorii ordinul ministerial?

Redacția

Încep probele orale din cadrul examenului pentru posturile de directori din școli

Redacția
Încarcă...