NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Șaizeci de elevi de la Liceul Special Moldova, participanți la un proiect educațional

Șaizeci de elevi de la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos, coordonați de două cadre didactice, în parteneriat cu Asociația Zero Gravity Iași, participă la un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi.

 

  

Este vorba despre „Grădina de corzi”, care se desfășoară în perioada 11 septembrie-3 noiembrie 2016, la Iași. „S-a aplicat un proiect de către Fundația Zero Gravity din Iași în care noi suntem parteneri, cu tema Sporturi adaptate pentru elevii cu deficiențe de vedere, în speță cățăratul pe perete improvizat. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Iași”, a declarat Margareta Pristavu, director al Liceului Special Moldova.

Primii beneficiari au fost elevii claselor a VIII-a și a XII-a. Ei au participat pe data de 20 septembrie la activitățile care s-au desfășurat în Grădina de corzi și în sala Zero Gravity. Astfel, au avut ocazia de a fi inițiați într-un sport solicitant și interesant, cum ar fi Escalada.

În perioada următoare vor participa la proiect și ceilalți elevi ai școlii, ei fiind însoțiți de învățători și de profesoarele Gabriela Doru şi Liliana Itfode.De săptămâna aceasta două clase au fost plecate, a XII- a și a VIII- a pentru că am zis să-i pnem la începutul programului priectului deoarece ei intră apoi în perioada de învățare fiind clase la nivel terminal și urmează și celelalte clase de gimnaziu și liceu să meargă în acest proiect pentru a căpăta abilități de sport, de independență”, a adăugat conducerea unității de învățământ.

 

Obiectivele proiectului sunt asigurarea accesului și participarea tinerilor cu deficiențe de vedere la un program de educație non-formală, de timp liber și recreativ, adecvat intereselor și cerințelor specifice; creșterea gradului de incluziune socială și îmbunătățirea calității vieții în rândul tinerilor cu dizabilități precum și combaterea fenomenului de excludere și marginalizare în rândul acestora; promovarea voluntariatului în vederea participării tinerilor cu deficiențe de vedere la activități educaționale și sportive adaptate; creearea unui model de bune practici în vederea utilizării sportului ca metodă de dezvoltare a abilităților de viață, de creștere a încrederii în propriile forțe și de integrare socială a tinerilor cu deficiențe de vedere.

Advertisements

Related posts

Investiții în infrastructură la Târgu Frumos! Vezi unde se asfaltează toamna aceasta!

Ema Roman

Zi importantă pentru doi oficiali din Primăria Târgu Frumos. Transmite-le un mesaj!

Marius Parteni

Liceul Special ”Moldova” organizează concurs pentru ocuparea unui post de supraveghetor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site