RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia va bloca declaraţia summit-ului G20 dacă opiniile sale vor fi ignorate, avertizează Lavrov

Rusia va bloca declaraţia finală a summit-ului G20 din această lună dacă aceasta nu va reflecta poziţia Moscovei cu privire la Ucraina şi alte crize, astfel încât participanţii ar putea să emită un comunicat parţial sau fără caracter obligatoriu, a declarat vineri ministrul de externe Serghei Lavrov, relatează Reuters conform news.ro

„Nu va exista o declaraţie generală în numele tuturor membrilor, dacă poziţia noastră nu este reflectată”, a declarat Lavrov studenţilor de la prestigiosul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova.

Lavrov a dezvăluit că Occidentul a ridicat problema Ucrainei în cadrul reuniunilor de pregătire a summitului, dar Rusia a răspuns că „problema este închisă” în ceea ce o priveşte.

El a acuzat Occidentul că subminează instituţiile internaţionale prin impunerea propriei agende şi a sugerat că, dacă nu se poate ajunge la un consens la reuniunea G20, ar putea fi emis un comunicat fără caracter obligatoriu de către preşedinţia G20.

  

„O altă opţiune este adoptarea unui document care să se concentreze asupra unor decizii specifice din sfera de competenţă a G20 şi să lăsăm pe fiecare să spună restul în nume propriu”, a explicat Lavrov.

Serghei Lavrov, care este ministrul de externe al lui Vladimir Putin din 2004,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Handbal feminin, CE 2024: România, victorie în deplasare cu Croaţia şi calificare la turneul final

Redacția

VIDEO Leon Marchand a depăşit recordul lui Michael Phelps, stabilit când francezul abia se năștea, la Campionatul Mondial de Natație din Japonia

Redacția

Florin Cîţu, după victoriile de la Alba, Mureş şi Timiş: „Suntem uniţi şi rămânem uniţi şi după 25 septembrie”

Redacția
Încarcă...