RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia se află în spatele a peste 200 de atacuri cibernetice asupra Ucrainei (Microsoft)

Potrivit unui raport publicat miercuri de Microsoft, grupuri legate de statul rus au efectuat peste 200 de atacuri informatice împotriva Ucrainei și a infrastructurii sale de când armata rusă a început să invadeze țara, potrivit AFP.

Atacuri cibernetice Foto: Freepik.com

Gigantul informatic american detaliază “atacurile cibernetice distructive și necruțătoare ale Rusiei în războiul său hibrid împotriva Ucrainei”, potrivit lui Tom Burt, vicepreședintele Microsoft pentru securitatea clienților.

  

Aceste atacuri “nu numai că au afectat sistemele instituțiilor din Ucraina, dar au avut ca scop și perturbarea accesului populației la informații fiabile și la servicii vitale de care depind civilii și au încercat să submineze încrederea în conducerea țării”, notează el.

Chiar înainte de invazia Rusiei în Ucraina, “am văzut cel puțin șase actori diferiți legați de statul rus lansând peste 237 de operațiuni împotriva Ucrainei, inclusiv atacuri distructive care sunt încă în curs de desfășurare și care amenință bunăstarea civililor”, continuă textul.

“Aproape 40” de atacuri au fost direct “distructive”, în special pentru instituțiile publice ucrainene, și au fost însoțite de activități de spionaj.

De asemenea, Microsoft notează că sincronizarea atacurilor “pare să fie foarte bine corelată,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ursula von der Leyen anunță că UE suplimentează până la 100 de milioane de euro ajutorul acordat Fâșiei Gaza

Redacția

Adevărul despre Hamas se află în statutul său – un document fondator care promovează uciderea tuturor evreilor / The Forward

Redacția

Jocuri de putere pentru conducerea PNL. Cine sunt favoriţii pentru două funcţii-cheie şi cum se împart grupările din partid

Redacția
Încarcă...