RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Roverul Perseverance a găsit „floricele de porumb” pe Marte

După luni întregi de explorat, Perseverance a ajuns în sfârșit la „Bright Angel”, descoperind o rocă cu o textură ciudată.

Echipa plănuiește acum să urce panta pentru a descoperi originea acestor roci de pe suprafața planetei Marte. După ce a finalizat o cercetare a bolovanilor intriganți și diverși de la „Mount Washburn”, roverul s-a îndreptat spre nord, parcând chiar în fața unei expuneri de rocă stratificată de tonuri deschise.

Acest lucru a oferit echipei o primă vedere de aproape a rocilor care alcătuiesc „Bright Angel”, astfel că Perseverance s-a oprit pentru a realiza imagini, înainte de a se îndrepta spre vest către un afloriment mai mare și mai accesibil, unde roverul va efectua o explorare detaliată.

Echipa plănuiește să descopere originea acestei secvențe de roci

  

Perseverance a ajuns la baza acestui afloriment în solul 1175, iar geologii din echipa științifică au fost hipnotizați de texturile ciudate ale rocilor cu tonuri deschise găsite acolo. Aceste roci sunt pline de creste ascuțite și se pare că aici sunt mai multe.

În plus, unele roci sunt dens împachetate cu sfere mici, iar ei au numit în glumă această textură „popcorn” sau „floricele de porumb”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Autoritatea de protecție a datelor din Italia cere clarificări de la Facebook în legătură cu ochelarii smart lansați recent de companie

Redacția

Forțele ucrainene au cucerit integral orașul Kupiansk

Redacția

Prima dovadă că varianta Omicron circulă deja în Spania: A fost identificat un caz la o persoană vaccinată care nu a călătorit în țările cu risc

Redacția
Încarcă...