NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nici SUA nu sunt de acord cu eliminarea vizelor pentru ruși, măsură cerută de Ucraina

Statele Unite au respins luni îndemnul Ucrainei de a suspenda temporar eliberarea de vize pentru cetățenii ruși, administrația democrată de la Washington afirmând că nu vrea să închidă poarta pentru disidenții din Rusia și alte persoane aflate în pericol, relatează Reuters.

Volodimir Zelenski si Joe BidenFoto: RS/MPI / Capital pictures / Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat partenerii occidentali să ia această măsură mai devreme în cursul lunii august, afirmând că rușii ar trebui lăsați să „trăiască în lumea lor” timp de un an, până când își vor schimba filosofia.

  

El a descris această măsură drept „cea mai importantă sancțiune” pe care Occidentul ar putea să o ia împotriva Rusiei. Pe 9 august Estonia și Finlanda au propus în mod oficial Uniunii Europene să nu mai acorde vize cetățenilor ruși.

Advertisements

„Opriți eliberarea de vize turistice pentru ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului”, a cerut premierul estonian Kaja Kallas la momentul respectiv.

Advertisements

Însă cancelarul german Olaf Scholz și șeful diplomației europene, Josep Borrell, și-au exprimat deja opoziția față de o astfel de măsură.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

SURSE Cum arată împărţirea prefecţilor după negocierea din Coaliţie. Urmează discuţiile în partide

Redacția

OMS: În 2022 ar putea exista un deficit de unu până la două miliarde de seringi necesare pentru efectuarea vaccinurilor împotriva COVID-19, ceea ce ar putea avea o consecinţă şi asupra imunizării de rutină

Redacția

”Eu cred” / O campanie publicitară misterioasă îi intrigă pe italieni / Religie, partid sau Ucraina sunt principalele ipoteze

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site