RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Românii, tot mai stresaţi şi obosiţi. Tehnician maseur: „Masajul nu mai este un moft, este o necesitate”

Stresul, oboseala şi grijile zilnice au început să-şi spună tot mai des cuvântul în vieţile românilor. Acest lucru se observă şi din obiceiurile în continuă schimbare pe care aceştia le au.

În ultima perioadă, susţin specialiştii, tot ai multe persoane apelează la masajele de relaxare sau la masajele terapeutice pentru a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii. Acest lucru se observă mai ales din numărul mari de cereri care există pe piaţă.

„În ultimul timp, oamenii au conştientizat că masajul are un rol foarte important, a devenit o rutină de îngrijire personală. Sunt două tipologii de oameni care vin la masaj: cei care doresc să se relaxeze şi cei care au efectiv nevoie, pentru că au diverse dureri. De multe ori oameni care petrec foarte mult timp la birou, la volan sau cei care stau foarte mult în picioare. Cu timpul, la toţi oamenii vor apărea anumite dureri, în funcţie de activitatea pe care o prestează zilnic. Chiar dacă organismul este obişnuit cu o rutină zilnică, există riscul ca la un moment dat, după ani de zile, obiceiurile şi efortul fizic pe care îl facem zilnic să ne afecteze. În momentul de faţă, cele mai cerute sunt masajele de relaxare şi masajul deep tissue, care țintește contracturile mesei musculare și țesutul conjunctiv în profunzime“, a precizat pentru „Adevărul”, Cristinel Rotaru, tehnician maseur terapeut.

Rutina zilnică poate cauza probleme de sănătate

Conform specialiştilor, masajul a fost la un moment dat considerat un moft, la aceste servicii apelând cel mai des persoanele cu un anumit statut social. În momentul de faţă nu mai vorbim despre astfel de lucruri, întrucât masajul tinde să devină o necesitate pentru orice categorie socială.

  

„Când vorbim despre persoanele care stau foarte mult la birou, pot apărea dureri la nivelul spatelui, atât în zona cervicală, toracală cât şi lombară. Acest lucru se întâmplă din cauza poziţiilor vicioase pe care angajaţii le adoptă în timpul programului de lucru. De multe ori, aceştia se focusează foarte mult pe ceea ce au de făcut la serviciu şi uită să aibă o poziţie corectă la birou. Astfel, la un moment dat, orice persoană care lucrează într-un astfel de mediu, va simţi anumite dureri şi este recomandat să apeleze la ajutorul terapeuţilor maseuri. Totodată, în cazul acestor persoane apare inevitabil şi oboseala, nemaiputând astfel să dea randamentul pe care îl aveau înainte. Şi acesta este un factor destul de important, care îi aduce, de multe ori, pe oameni la masaj“, adaugă Cristinel Rotaru.

Cât de des ar trebui să mergem la şedinţe de masaj

Conform specialiştilor, este bine ca oamenii să apeleze la ajutorul terapeuţilor cel puţin o dată pe săptămână pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii. 

„Este bine să facem masaj de relaxare periodic, pentru a ne putea reveni după o săptămână de muncă. Totodată, masajul de relaxare ajută foarte mult şi psihic. Acesta îmbunătăţeşte calitatea somnului şi reduce stările de anxietate sau de nervozitate şi mai ales stresul. Avem solicitări din ambele părţi, atât femeie cât şi bărbaţi. Totodată, sunt tot mai multe persoane care apelează la şedinţe de masaj la domiciliu. Aleg acest lucru pentru a beneficia de un confort mai mare, totodată calitatea masajului fiind aceeaşi ca la un salon specializat“, încheie terapeutul ieşean. 

adevarul.ro

Related posts

Câte ore rezistă virusul SARS-CoV-2 pe piele. Studiu făcut pe probe de țesut de la pacienți decedați din cauza Covid-19

Redacția

Un spray care protejează împotriva Covid-19 și previne transmiterea coronavirusului, invenția unor cercetători din Birmingham

Redacția

Suceava are cele mai multe cazuri de coronavirus din România. Ce s-a întâmplat aici

Redacția
Încarcă...