NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România va trimite vineri primul pacient în starea gravă în Austria. Ce alte state au mai promis ajutor

”Luni a fost discuţia preşedintelui Iohannis, unde, într-o videoconferinţă, premierul polonez a oferit acest sprijin, marţi am avut o discuţie cu ministrul omolog al Sănătăţii din Polonia şi astăzi  a decolat avionul, a ajuns cu bine în Polonia. Trei pacienţi din  Bucureşti au fost transferaţi în Polonia şi vom continua, pentru că capacitatea de paturi pusă la dispoziţie de Polonia este pentru 20 de pacienţi din România şi este important orice fel de sprijin şi mai ales această solidaritate care vine peste noi, care este îmbucurătoare, dar trebuie şi noi să fim solidari cu noi înşine”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Cseke Attila.  

Acesta anunţă că România va transfera pacienţi în stare gravă şi în Austria.  

”Mai mult ca sigur mâine reuşim să operaţionalizăm un prim zbor şi spre Austria şi vom continua pe aceste 3 ţări pentru că capacitatea funcţională nu s-a atins. Austria va fi probabil primul transport”, a adăugat minitrul.  

Acesta a precizat că România a primit şi promisiuni de la alte state: ”Am primit astăzi promisiunea din partea Serbiei, nu pe preluare de pacienţi, ci pe concentratoare de oxigen şi un anumit număr de anticorpi monoclonali. Danemarca ne-a promis două echipe de medici specialişti care vor veni în Bucureşti şi pentru că  pregătim operaţionalizarea a 20 de paturi de ATI la Institutul Matei Balş,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Organizația Mondială a Sănătății: epidemia de coronavirus se accelerează

Redacția

Vladimir Găitan a murit. Actorul avea 73 de ani

Redacția

CSKA Moscova nu s-a putut prezenta la meciul cu Metz din cauza restricțiilor sanitare din Franța

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site