NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

România va primi 4 miliarde de euro de la CE pentru sprijinirea companiilor. Sub ce formă vor veni banii

România va primi un ajutor financiar în valoare de 4 miliarde euro (aproximativ 19,7 miliarde lei) pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele economiei. Banii au fost aprobați pentru a veni în sprijinul economiilor statelor membre, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia, a anunțat Comisia Europeană.

”Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României cu o valoare de 4 miliarde euro (aproximativ 19,7 miliarde lei) pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele în contextul invadării Ucrainei de către Rusia”, anunţă CE, potrivit news.ro.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză privind ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 şi modificat la 20 iulie 2022, în baza articolului 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene („TFUE”), în care se recunoaşte faptul că economia UE se confruntă cu perturbări grave.

Advertisements

”Războiul de agresiune nejustificat purtat de Rusia împotriva Ucrainei continuă să aibă efecte negative asupra economiei UE şi a României. Schema de ajutoare în valoare de 4 miliarde euro aprobată astăzi va permite României să atenueze impactul economic al actualei crize geopolitice asupra întreprinderilor din toate sectoarele. Continuăm să ne afirmăm sprijinul faţă de Ucraina şi de poporul său.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cutremur mediatic în Franța. În plin lockdown există cluburi și restaurante pentru potentați unde Covid-19 NU există (Video)

Redacția

Noi condiţii de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei începând de astăzi

Redacția

Ultimele cuvinte ale miliardarului Dan Petrescu înainte să se prăbușească cu avionul în Milano

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site