NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România scapă de MCV, dar monitorizarea Justiției continuă. Ce restanțe rămân pentru guvernare

Comisia Europeană nu va mai monitoriza evoluția Justiției din România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Rămân însă numeroase restanțe, care vor fi atent urmărite printr-un alt instrument al UE.

FOTO Guvernul României

FOTO Guvernul României

Potrivit raportului publicat marți, Comisia Europeană consideră că progresele realizate de România în cadrul MCV sunt suficiente pentru a îndeplini angajamentele asumate de România la momentul aderării sale la UE, în 2007. Ultimul raport MCV precizează că România a făcut „eforturi semnificative” pentru aplicarea recomandărilor din documentul aferent anului 2021, mai ales după ce țara noastră a cunoscut o perioadă în care Justiția fusese grav afectată de deciziile și presiunile puse de guvernele PSD din perioada 2017-2019, controlate la acea vreme de Liviu Dragnea.

Advertisements
  

Politicienii s-au întrecut să salute și să se felicite pentru munca depusă în ultimii ani, începând cu Klaus Iohannis și până la Marcel Ciolacu, ultimul fiind politician care a fost membru al Guvernului Tudose, unul dintre cele trei Cabinete din perioada 2017-2019. În schimb, Opoziția, prin aleșii USR, a subliniat că ridicarea MCV are loc din cauza contextului geopolitic favorabil, nu datorită eforturilor Puterii, în condițiile în care Coaliția are încă poziționări controversate pe legi din domeniul Justiției.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministru danez, surprins de alarma aeriană în timpul unei vizite în Ucraina / Nevoit să se adăpostească în timpul unei întâlniri cu guvernatorul Liovului

Redacția

Măsurile împotriva COVID-19, subiectul primului scandal din Coaliţie

Redacția

Cum arată proiectul privind anularea amenzilor date în starea de urgență. Ce sancțiuni rămân

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site