NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România își triplează numărul militarilor din Afganistan. Soldații români vor apăra din 2015 aeroportul din Kandahar

România își mărește contribuția militară din Afganistan în 2015 cu maxim 450 de oameni, a anunțat, miercuri, președintele Traian Băsescu, precizând că a semnat un memorandum în acest sens. Practic, această suplimentare înseamnă o triplare a forțelor pe care România le are în acest moment în Afganistan.

În prezent avem 200 de militari care instruiesc forțele afgane în cadrul operațiunii Resolute Support. În afară de aceștia, prin memorandumul de astăzi ne asumăm misiunea de protecție a forțelor din perimetrul și din apropiere de aeroportul din Kandahar cu 420 de militari. Vor îndeplini misiuni și 20 de militari pentru asigurarea suportului logistic. Misiunea va începe din 15 martie, a precizat președintele Traian Băsescu.

Astfel, din martie 2015, în total numărul militarilor din Afganistan se mărește cu maxim 450, dintre care 420 sunt operativi, 21 sunt pentru logistică și nouă sunt de rezervă, a detaliat șeful statului.

Memorandumul a fost semnat la solicitarea Ministerului Apărării, a vicepremierului pentru securitate, Gabriel Oprea, a ministrului Finanțelor, a ministrului pentru Buget și a primului ministru, a precizat Traian Băsescu.

 sursa stiridigi24

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Italia începe să iasă din izolare într-o semi-libertate supravegheată

Redacția

Crește capacitatea de testare în România: câte teste s-au efectuat în ultimele 24 de ore

Redacția

Traseul autostrăzii A7 spre Moldova a stârnit critici: Ce e „cocoașa” de lângă Focșani?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site