NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România caută sprijin pentru primirea în Schengen, țară cu țară ANALIZĂ

Puterea de la București este într-o ofensivă diplomatică pentru a primi sprijin de la cât mai multe state pentru primirea în Spațiul Schengen, fiind încercată bifarea acestui obiectiv în 2022.

 Bogdan Aurescu Ionel Nicolae Ciuca FOTO Mediafax

Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu vor aderarea cât mai rapidă în Spațiul Schengen FOTO Mediafax

Premierul Nicolae Ciucă se declara optimist privind primirea României în Spațiul Schengen în cursul acestui an, afirmațiile fiind făcute într-un interviu acordat Bloomberg în luna august. De atunci, atât Ministerul Afacerilor Externe, cât și actorii politici au accelerat discuțiile cu partenerii occidentali pentru un obiectiv comun de țară.

  

Cel mai vizibil și mai important mesaj a fost cel al cancelarului german Olaf Scholz, de săptămâna trecută, când a afirmat cu subiect și predicat sprijinul total pentru primirea României în Schengen. Luni, în cadrul unei întâlniri între șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, și ambasadorul Danemarcei în România, Uffe Balslev, ministrul de Externe a subliniat că reprezentantul Copenhagăi „a exprimat sprijinul deplin al țării sale pentru aderarea României la Spațiul Schengen”.

Advertisements
Advertisements

Și premierul Nicolae Ciucă a reamintit că România se bucură în prezent de sprijinul nu doar al Germaniei, ci și al Franței. „Se pare că cele două ţări sunt suporterii noştri în acest parcurs.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Peste 38 de milioane de lei au primit partidele în octombrie, după majorarea făcută de Cîţu. PSD – campion, cu aproape 15 milioane de lei

Redacția

Familia bărbatului mort după ce a fost „gazat” de o femeie-jandarm cere despăgubiri de sute de mii de euro

Redacția

Ana Maria, agenta de 21 de ani moartă în mașina poliției, făcută scrum, la Brăila, plânsă de colegi: “Să îi bucuri pe cei din Rai!”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site