RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

România ar putea scăpa de restricții până la Paște

alexandru-rafila:-eu-cred-ca-vom-reveni-la-normal-pana-la-sfarsitul-lunii-martie-si-nu-va-mai-fi-nevoie-de-starea-de-alerta

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat astazi ca masurile de relaxare se vor lua pe etape, pentru a urmari impactul lor. Acesta a mentionat ca in trei saptamani restrictiile s-ar putea relaxa, astfel ca sarbatorile pascale nu vor mai fi atat de restrictive. Rafila a spus ca o prima masura va fi probabil renuntarea la masti in exterior, mai putin in spatiile extrem de aglomerate. Relaxarile trebuie sa permita reintoarcerea la o activitate economica si sociala normala si predictibilitatea organizarii diferitelor tipuri de activitati economice in perioada urmatoare.

Nimeni nu vrea restricții, toată lumea vrea relaxări și noi vrem acest lucru, dar lucrul ăsta trebuie făcut echilibrat și ținând cont de ceea ce se întâmplă în spitalele din România. În continuare trebuie să vedem un timp cum funcționează măsurile. Vă dau un exemplu: dacă se scoate masca în exterior, să vedem dacă acest lucru are impact asupra creșterii numărului de cazuri sau nu are. Dacă scoatem toate măsurile, există un risc de reîntoarcere și nu cred că vrea nimeni să se reîntoarcă, trebuie să facem lucrul acesta echilibrat și etapizat. Că o să fie 2 etape sau 3 etape, asta nu am de unde să știu. Eu sper să fie cât mai puține etape”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul sanatatii.

tele m

Related posts

Invazie de ploșnițe la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Un pavilion al unităţii medicale a fost închis.

Redacția

Analize gratuite noi în pachetul de bază pentru depistarea diabetului

Redacția

Bărbat din județul Iași ucis de gripă: avea 46 de ani

Redacția
Încarcă...