RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

„Revolta” primarilor PSD s-a dezumflat

Primarii social-democraţi din Paşcani, Târgu Frumos şi Bălţaţi au negat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ar intenţiona să plece din partid. Edilii au afirmat că există nemulţumiri legate de anumite numiri sau destitui de directori de şcoli, însă nu însemnă că au cerut „capul” liderului PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.

Primarul municipiului Paşcani Dumitru Pantazi negă că ar fi nemulţumit de şefii de partid sau că renunţă la „proiectul USL”. „Mi s-au răstălmăcit cuvintele şi declaraţiile din intervenţia telefonică. Nu mă pot desolidariza de programul politic al USL. Personal, eu am fost ajutat în 2012 de USL pentru echilibrarea bugetului local. Am preluat Primăria Paşcani cu peste 25 de milioane de lei datorii, plăţi restante şi arierate”, a declarat Pantazi. De asemenea, primarul din Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, susţine că declaraţiile sale cu privire la directorii de şcoli din oraş au fost înţelese greşit. „M-au întrebat dacă la şcolile din Târgu Frumos noi numiri de directori PSD. Am spus ca nu. În Târgu Frumos nu am niciun director sprijinit de PSD. Nu e o mare problemă, avem o colaborare cât se poate de bună. Cred că s-a exagerat cu faptul că primarii vor capul dlui Nichita. A trebuit să împrumut peste 4 milioane de lei ca să pot asfalta un cartier în care de 43 de ani a fost numai piatră. În rest, nu am nimic de împărţit cu preşedintele Nichita”, a declarat Ionel Vatamanu. Edilul consideră că primăria din Târgu Frumos ar trebui să primească mai multe fonduri de la Consiliul Judeţean (CJ). „Aş dori ca cei de la CJ să ne sprijine cât de cât. Sunt la primul mandat, iar de anul trecut nu am primit decât 1.400 de lei de la CJ. Este salariul la un paznic. Trebuie şi noi să fim sprijiniţi”, a mai spus Vatamanu
Primarul din Bălţaţi, Vasile Aştefanei, susţine că este firesc să apară punte de vedere diferite într-un partid. „Organizaţia PDS e vie, mai sunt puncte de vedere diferite nu cred să existe nemulţumiri”, a declarat Aştefanei.
PSD Iaşi, o căciulă cu purici
În final, preşedintele Organizaţiei municipale a PSD Mihai Chirica a precizat că este firesc să fie anumite nemulţumiri ale membrilor de partid, însă acestea nu sunt îndreptate împotriva preşedintelui filialei, Gheorghe Nichita. „Concluzia discuţiilor pe care le-am purtat cu primarii în Biroul Executiv este că nicidecum nu se pune în discuţie unitatea partidului, solidaritatea între proiectele primarilor PSD şi celelalte elemente legate de valorile acestui partid atunci când intervin anomalii în destituirea sau numirea unor directori de şcoli. Nu poţi să pui la îndoială căciula pentru că mai apare un purice prin ea”, a precizat Chirica.

sursa Evenimentul de Iasi

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Comunicat de presă Florin Constantinescu: România trebuie să stimuleze investiţiile

Redacția

Prezenţă extrem de redusă la vot! Judeţul Iaşi a fost codaş la urne

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi și-a serbat ziua numelui.Cocktail oferit de acesta personalităților publice

Răzvan Grecu
Încarcă...