RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Revolta foştilor prefecţi

Printre foştii prefecţi care au semnat petiţia se numără şi Nicolae Drăghia, fost reprezentant al Guvernului în judeţul Mehedinţi. Acesta a declarat că a semnat plângerea prealabilă care i-a fost trimisă premierului Orban la finalul săptămânii trecute. Nicolae Drăghia spune că grupul foştilor prefecţi nu contestă deciziile de înlocuire din funcţie, ci hotărârile prin care au fost numiţi 31 de noi prefecţi şi subprefecţi. Potrivit acestuia, mulţi dintre aceştia nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a ocupa aceste funcţii. „Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă asupra nelegalităţii acestor hotărâri, nu în raport cu noi. Noi suntem doar persoane interesate şi încercăm să respectăm legea. Numirile lor au fost ilegale din punct de vedere al deţinerii calităţii de cursant pentru această funcţie, unii dintre ei. Alţii sunt la cabinete parlamentare şi nu puteau să fie ca funcţie publică, etc. Nu am făcut această plângere prealabilă pentru noi, ca persoane publice sau foşti prefecţi. Hotărârile prin care am fost noi înlocuiţi, asta este o altă problemă şi asta ne-o rezolvăm noi, personal”, a declarat Nicolae Drăghia, fostul prefect al judeţului Mehedinţi.

Un ieşean în grupul nemulţumiţilor

Şi fostul prefect al judeţului Iaşi s-a alăturat grupului nemulţumiţilor. Marian Şerbescu a declarat că a semnat plângerea prealabilă din solidaritate cu ceilalţi, dar nu ştie dacă v-a ajunge în instanţă pentru că nu are ce-i reproşa succesorului său.

Marian Şerbescu a semnat în semn de solidaritate cu colegii din ţară. „Toţi prefecţii au fost contactaţi de un avocat, noi am dat un accept de reprezentare. E un avocat din Bucureşti, care a făcut o plângere prealabilă şi care spune că posturile de prefecţi şi subprefecţi trebuie ocupate de înalţi funcţionari. Eu am semnat în semn de solidaritate cu colegii din ţară, pentru că Marian Grigoraş (actualul prefect al Iaşului – n. r.) are cursurile, el a mai fost prefect, deci nu e cazul la noi. Eu am dat împuternicire acestui avocat să facă plângerea prealabilă, dar până la acţiunea efectivă în instanţă mai este timp. Avocatul a făcut această plângere prealabilă în numele Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor. Eu nu ştiu dacă continui cu eventuala acţiune în instanţă, pentru că la Iaşi nu e cazul. Ei contestă că au fost multiple numiri de prefecţi şi subprefecţi care nu au cursurile de înalţi funcţionari”, a declarat Marian Şerbescu, fost prefect al Iaşului.

  

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Related posts

La Iași, iluminatul festiv de sărbători, va fi aprins cu ocazia manifestărilor care marchează Ziua Națională a României

Redacția

Polițiști, pompieri și jandarmi alături de doamne și domnișoare

Redacția

Fetele dispărute de la Iaşi: biletul misterios găsit de părinţii Alecsandrei. Cealaltă copilă, de 14 ani, găsită la iubit

Redacția
Încarcă...