RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Republica Pașcani: Consiliul Local nu știe dacă bugetul local a fost prejudiciat de firma primarului: angajează avocat care să răspundă unei solicitări a DNA

Scandalul AgroComplex Lunca Pașcani S.A. ajunge vineri în Consiliul Local. Asta deoarece procurorii Direcției Naționale Anticorupție Iași au solicitat Consiliului Local să comunice dacă se constituie sau nu parte civilă în dosarul „AgroComplex”, adică dacă recunosc sau nu că bugetul local a fost prejudiciat.

Și cum o astfel de hotărâre este extrem de importantă pentru cursul procesului, primarul Dumitru Pantazi și echipa sa de consilieri locali au hotărât că avântul procurorilor trebuie tăiat. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței de vineri 24 aprilie 2015, se va afla un proiect de hotărâre prin care legislativul local va angaja un avocat care să hotărască dacă bugetul local a fost sau nu prejudiciat de firma primarului Pantazi.

Situația este delicată pentru aleșii locali pentru că în conformitate cu două hotărâri adoptate în februarie și august 2014, la inițiativa viceprimarului Vasile Axinte, AgroComplex Lunca Pașcani S.A. nu mai are datorii la bugetul local. O expertiză financiar-contabilă extrajudiciară a fost însușită de legislativul local care a trasat sarcină primarului Dumitru Pantazi să radieze datoria societății sale din contabilitate.

  

Astfel că, dacă răspunsul transmis către DNA ar fi în concordanță cu hotărârile adoptate în 2014 este evident că cei care au ridicat atunci mâna vor ajunge în situația legislativului din 2007. Pentru a se evita o astfel de situație, cei care conduc destinele municipiului încearcă să inducă în eroare procurorii față de situația reală a actelor adoptate de Consiliul Local, amânând acest răspuns prin angajarea unui avocat!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Județul Iași va avea mai multe substatii SMURD in mediul rural

Redacția

Grădinița din Gura Bâdiliței este în plin proces de modernizare

Oana Cordoneanu

MAI va modifica noul buletin și va schimba „gen” cu „sex”. Pe cartea de identitate simplă vor apărea imnul, stema, drapelul și Ateneul

Redacția
Încarcă...